Tüketici dernekleri e-dilekçe uygulaması başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Satın alınan hizmetlerde meydana gelecek sorunları ortadan kaldırmak ve ürünü alan kişinin haklarını savunmak amacıyla kurulan tüketici dernekleri faaliyetlerini internet ortamında da sürdürüyor.

İngilizce ve Fransızca başta olmak üzere bazı yabancı dillerde de hizmet veren bu sitelerde dilekçe yazma konusunda sıkıntı yaşayanlar için e-dilekçe uygulaması başlatıldı. Kişilerin istedikleri bilgiye ulaşılmaları konusunda kolaylık sağlayan bu sitelerde ayrıca televizyon kanalı da bulunuyor.

Sanal alemde faaliyete geçtikten sonra daha çok insana rahatlıkla hizmet vermeye başlayan tüketici derneklerinin sitelerinde birçok insanın bilmediği faydalı bilgiler bulunuyor. Aktarılan bu bilgilerle kişiler bilinçlendirilerek haklarını daha rahat bir şekilde aramaları amaçlanıyor.

Tüketiciler Birliği'nin internet sayfasında yer alan 'bunları biliyor musunuz' köşesinde verilen bilgilerin bazıları şöyle: "Otogara yolcu getiren veya otogardan yolcu alacak olan özel oto sahiplerinden 25 dakikayı geçmeyen giriş çıkışlarında ücret talep edilemez. 6-12 yaş arası çocuklarda ve engellilerde otobüs firmaları bilet keserken yüzde 50 indirim uygulamak zorunda."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber