İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dilek Güngör: 'Dolar patlar' diyen ekonomistlerin analizi çöp oldu

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör: "Bugün patlar", "yarın patlar", "şimdi patlayacak" dedikleri dolar bir türlü artmıyor. Yaptıkları tahminler çöp oldu. Bugüne kadar hep faiz indiğinde doların uçup, kaçacağına milleti inandırıyorlardı. Şimdi müthiş (!) ekonomik analizleri de çöktü. Faiz düşüyor, dolar da iniyor. Bunların kozmetikleri sapır sapır dökülüyor. Baktım, dün Merkez Bankası'nın faizleri 3.25 puan indirmesine rağmen dolar ve euro düşmeye başlayınca, kuyruğu dik tutma gayretine girmişler. 'Günü kurtarıyorlar', 'Bu son barutları', 'Kozmetik düşüş' diyerek yine vatandaşı gazlamaya çalışıyorlar.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Eylül 2019 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dilek Güngör: 'Dolar patlar' diyen ekonomistlerin analizi çöp oldu

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, faiz indirimi sonrasında doların artması gerektiğini aylardır yazan ve bu nedenle faizlerin indirilmemesi gerektiğini savunan tüm ekonomistlerin yaptıkları analizlerin çöp olduğunu ve ekonomistlerin bir sahil kasabasına gidip manav dükkanı açması gerektiğini belirtti.

Güngör şunları yazdı "Avrupa Merkez Bankası (ECB) indirimi yapıp, tahvil alım programına başladı. Haftaya da Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 25 baz puanlık indirim yapması bekleniyor." şeklinde yazdı

Yazı için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber