TÜKDER indirimli satışlar konusunda uyardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Başkanı Fikri Karagöz, okulların açılmasının yaklaşması ve yeni sezon indirimli satışlarının başlaması nedeniyle tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Geçtiğimiz yıllarda mevsim sonu indirimlerinin yılda 4 kez düzenlenmesine karşın şimdilerde ayda, haftada hatta günlük indirimli satışlar düzenlendiğini belirten Karagöz, indirimlerin tüketicinin lehine olduğunu ancak aldatıcı ve yanıltıcı indirimlerin söz konusu olduğunu kaydetti.

Tüketicileri bilinçli olamaya çağıran Karagöz, Bilinçli alışverişin yolu bilinçli tüketici olmaktan geçer. Bilinçli tüketici, neyi, ne zaman, nereden satın alacağını bilen tüketicidir. Eğer tüketicilerimiz bilinçli olurlarsa kaliteli mal ve hizmeti daha ucuz satın alarak gelirlerini en iyi şekilde değerlendirer ve aile bütçesine katkıda bulunabilirler." diye konuştu.

Tüketicilerin aldatılmamak için etiket bulundurmayan mağazalardan alışveriş yapmamaları gerektiğini ifade eden Karagöz, "Etiket üzerinde o ürünün tüm vergiler dahil YTL cinsinden toplam peşin fiyatı, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren bilgiler yer almaladır. Bu bilgiler okunaklı olmalı ve herkesin rahatlıkla görebileceği uygun bir yere konulmalıdır. Etiketin üzerindeki bilgiler kesinlikle tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı olmamalıdır. Aksi halde satıcı suç işlemiş olur." şeklinde konuştu. Karagöz, indirimli satışlarda indirimden önceki satış fiyatının etiket üzerinde mutlaka olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber