İYİ Parti: O HDP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırılsın

İYİ Parti'den, HDP Hakkari Milletveki Leyla Güven'in Diyarbakır'da kullandığı sözlere sert tepki geldi. İYİ Parti'nin resmi internet sitesinden 'İktidara çağrımızdır!' başlığıyla yapılan basın açıklamasında, " 'Gerillaya katılımlar da olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak' diyebilen bir zihniyetin, demokratik imkanlardan yararlanmaya hakkı yoktur. HDP Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılsın" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2019 09:28, Son Güncelleme : 14 Eylül 2019 09:32
İYİ Parti: O  HDP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırılsın

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Diyarbakır'da yaptığı "Çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak" ifadelerine, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun; "Nasıl hala milletvekili ve siyasetçi kalabildiğinin de cevabı ve mesuliyeti hükümettedir" sözlerinin ardından, bir tepki de partisinden geldi. İyi Parti'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "HDP Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılsın." denildi.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığını derhal kaldırmalıdır.
İYİ Parti bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.
Güç, imkan ve sorumluluk sizde."

NELER YAŞANMIŞTI?
HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakırda yaptığı konuşmada terörle bağlantısı olan HDP'li vekillerin görevden alınmasını, kayyum atamalarını eleştirmiş, terör örgütü PKK'yı ve dağa katılımları destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Güven, "Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet, Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüğü sürece gerillaya katılım da olacak savaş da olacak çatışmalar da..." ifadelerini kullanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber