İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

12 ilde binlerce yurttaş PKK'nın hain saldırısını kınadı

12 ildeki binlerce yurttaş, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Kulp'ta gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınamak için sokaklara döküldü. Çeşitli STK'ların öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte "Teröre lanet, kardeşliğe davet" sloganları atıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2019 17:28, Son Güncelleme : 14 Eylül 2019 18:00
12 ilde binlerce yurttaş PKK'nın hain saldırısını kınadı

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Kulp'ta sivillere yönelik gerçekleştirdiği ve 7 kişinin şehit olduğu saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Bingöl, Elazığ, Hakkari, Şanlıurfa, Muş, Şırnak, Tunceli, Siirt, Mardin, Batman, Bitlis ve Van'da binlerce yurttaş "Teröre lanet, kardeşliğe davet" yürüyüşüne katıldı.

BİNGÖL

7 sivilin şehit düştüğü saldırı, Bingöl'de düzenlenen 'Teröre lanet, kardeşliğe davet' yürüyüşü ile kınandı. Kentte binlerce kişi Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık teröre lanet okuyarak, kardeşlik mesajı verdi.

ELAZIĞ

Elazığ'da Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde 'teröre lanet' yürüyüşü düzenledi. Bu kapsamda bayraklarını alan vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Tekbirler getiren kalabalık, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez, Hacire anneler yalnız değil" sloganları atarak Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.

HAKKARİ

Hakkari'de de "Teröre lanet kardeşliğe davet" yürüyüşüne on binlerce kişi katıldı. İl merkezi, ilçe, belde ve köylerden vatandaşların katıldığı yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde başladı. STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte on binlerce kişi ellerindeki bayraklarla yürüyüşe geçtiler. "Terörü lanetliyoruz, Diyarbakırlı annelerin yayındayız, şehitler ölmez vatanlar bölünmez, Hakkari burada hainler nerede, ya Allah Bismillah Allah'u ekber, Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir, ne mutlu Türküm diyene, her şey vatan için, kahrolsun PKK" şeklinde slogan atan kalabalığın arasında arasındaki bir anne de gençlere çağrı yaptı. Dağa çıkarılan gençlere seslenen anne, "Artık annelerinizin yüreğindeki acıyı hafiflettirmek için geri gelin, devletimize teslim olun, kimsenin maşası olmayın" dedi.

ŞANLIURFA

Kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin desteğiyle oluşturulan "Teröre Lanet Platformu" tarafından gerçekleştirilen yürüyüş için çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı.

Buradan yürüyüşe başlayan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Ulu Cami'ye kadar yürüdü.

MUŞ

DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Sinan Diger'in (44) memleketi Muş'ta, 'teröre lanet yürüyüşü' düzenlendi. Merkez Ulu Camii önünde bir araya gelen kalabalık, sloganlar atarak yürüyüşünü tamamladı.

VAN

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi üyeleri ile binlerce vatandaş, Kurtuluş Parkı'nda bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Kahrolsun PKK" sloganları atarak yürüyüşe geçen Vanlılar, Kazım Karabekir Caddesi üzerinden Soydan Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, Beşyol Meydanı ve Sıhke Caddesi üzerindeki Hazreti Ömer Camii önüne geldi. Yürüyüş, burada okunan basın açıklamasının ardından yapılan dua ile sona erdi.

ŞIRNAK

Kentteki çeşitli sivil toplum kuruşlarının girişimiyle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarıyla 'Kahrolsun PKK' 'Diyarbakır'a selam, direnişe devam' 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

TUNCELİ

Tunceli'de düzenlenen "Teröre Lanet Yürüyüşü" merkez Atatürk Mahallesi Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde başladı. Daha sonra Türk bayrakları açılarak "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Vatan Sana Canım Feda" sloganları atılarak Tunceli Valiliği önüne kadar yürüdü.

SİİRT

Siirt'te bir araya gelen yüzlerce kişi düzenledikleri yürüyüşle Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleştirdiği ve7 sivilin şehit olduğu saldırıya tepki gösterdi.

MARDİN

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitinge, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ile ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

BATMAN

Mardin'de de düzenlenen mitingde çok sayıda yurttaş PKK'ya "yeter" sloganları attı. "PKK Kürtleri temsil etmiyor" pankartlarının gözlendiği yürüyüşte sık sık terör örgütü lanetlenirken, "Türk Kürt Kardeştir" sloganları atıldı.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Diyarbakır'da gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için yürüyüş düzenledi. Saat 14.00'da bir araya gelen vatandaşlar, bayraklar eşliğinde sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Ulu Cami Meydanı'na gelen kalabalık, burada 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları attı.

NE OLMUŞTU?

12 Eylül günü Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, yola döşenen el yapımı patlayıcı, odun toplamaya giden sivil vatandaşların bulunduğu sivil aracın geçişi sırasında infilak edince 7 vatandaş şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber