İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İmamoğlu, danışmanlarının maaşını ikiye, üçe katladı'

Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru, Ekrem İmamoğlu'nun selefleri gibi, belediye şirketlerini, danışmanlarının ve bürokratlarının maaşlarını yükseltmek için kullandığını belirtti. Doğru "Diyelim.İBB Genel sekreteri.Bir maaş alıyor.Bununla yetinmiyor.Ayrıca iki-üç belediye şirketinin de yönetim kurulu başkanlığına atanıyor. 2-3 yerden maaş şişiyor." diye yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2019 16:21, Son Güncelleme : 15 Eylül 2019 16:55
'İmamoğlu, danışmanlarının maaşını ikiye, üçe katladı'

Sözcü Gazetesi Necati Doğru, "Bunu yapmayacaktınız" başlıklı yazısında, Ekrem İmamoğlu'nun selefleri gibi, belediye şirketlerini maaş artırmak için kullanmasına tepki gösterdi.

Daha kırkı çıkmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde "maaş şişirme mikrobu" hortladı diyen Necati Doğru "İstanbul Büyükşehir'in yeni seçilmişleri, belediye şirketlerinin yönetim kurullarına atamalar yaparak maaşlarını yükseltme yolunu seçtiler." dedi.

Doğru örnek olarak da Ticaret Sicil gazetesinde isimleri yayımlanan İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel sekreter yardımcısı Ertan Yıldız, Başkan danışmanı Murat Ongun, Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltık, Genel sekreter yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, Boğaziçi İmar Müdürü Tülün İnal, Teftiş Kurulu Başkanı Abdullah Aydın, İBB Hukuk Müşaviri Eren Sönmez'i örnek gösterdi.

Bu isimlerin belediye şirketlerine atanarak 15 bin TL ek maaş almalarının sağlandığını belirten Necati Doğru "Bu yüzden "müştereken- müştereken" diyerek Yönetim Kurulu Başkanlık sayısını çoğaltıyorsun. Edindiğim bilgi doğruysa İstanbul Belediye Başkanı 30 bin TL maaş alıyor. Bu açıdan bakınca alt kadroyu da bu maaşa getirmek için mi Belediye şirketleri alet edildi?
Bunu yapmayacaktınız!
İstanbul'da 4 milyon 700 bin seçmen, size "eski mikrobu öldürüp, siyaseti maaş şişirme aracı olmaktan kurtarmanız" için oy vermişti. 4 milyon 700 bin oy desteği alanlar, "belediye şirketlerini hakkıyla yönetecek bilgi ve birikimde elamanı özel sektör maaşları vererek bulamadıkları için aynı kadroları yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcısı diye yerleştirmek zorunda kalıyorlar" gerekçesine kim inanır?"
dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber