Üniversiteli polislere amirlik sınavı Eylül'de...

Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komiser yardımcılığı sınavı eylül ayında yapılacak. Sınava 16 bin 500 üniversite mezunu polis başvururken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınavda başarılı olan 500 kişi üniformasına yıldız takmaya hak kazanacak.

Sınav ve sonrasında 6 aylık kurs için, meslekte 6 yılını doldurmuş, disiplin cezası almamış üniversite mezunu polisler değerlendirmeye alınacak. Torpil eleştirileri nedeniyle, daha önce yapılan mülakatın kaldırıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, sınavda başarılı olan 500 polisin kursa alınacağını dile getirdiler.

anka

Her yıl polisler için açılan komiser yardımcılığı sınavı önümüzdeki Eylül ayında yapılacak. Sınava 16 bin 500 üniversite mezunu polis başvururken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınavda başarılı olan 500 kişi üniformasına yıldız takmaya hak kazanacak.

Emniyet teşkilatının amir sınıfı ihtiyacını karşılamak için her yıl açılan komiser yardımcılığı sınavı bu yıl Eylül ayında yapılacak. Sınav ve sonrasında 6 aylık kurs için, meslekte 6 yılını doldurmuş, disiplin cezası almamış üniversite mezunu polisler değerlendirmeye alınacak. Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde yeni çıkarılan kanunlar ve gerekse bilim ve teknolojide meydana gelen değişmeler kapsamında hazırlanan programla eğitim verilecek olan komiser yardımcılığı kursu için bu yıl 160 bin kişilik teşkilatın üniversite mezunu 16 bin 500 polisi aday olarak başvurdu. Bu yıl torpil eleştirileri nedeniyle, daha önce yapılan mülakatın kaldırıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, ÖKS'yi yapan MEB'in hazırlayıp uygulayacağı başarı sağlayanlardan sıralamada ilk 500'e giren polislerin kursa alınacağını ifade ettiler.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber