Tank Palet Fabrikası, askeri iştirak ASFAT AŞ'ye geçti

Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilmesine karar verilen Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi'ne (ASFAT A.Ş) resmen devredildi. SGK'nın yeni kayıtlarına göre, Tank Palet fabrikası, içerisinde çalışan işçileriyle birlikte resmi olarak ASFAT AŞ'ye geçti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2019 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tank Palet Fabrikası, askeri iştirak ASFAT AŞ'ye geçti

Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilmesine karar verilen Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi'ne (ASFAT AŞ) resmen devredildi. Sözcü'nün haberine göre, devirle birlikte fabrikanı Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) kayıtları da yenilendi.

Fabrika, daha önce askeri birlik statüsü taşıyan MSB 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyordu.

SGK Sakarya Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, Tank Palet Fabrikası'nda çalışan işçilere ilişkin sosyal güvenlik kayıtlarını yeniledi. SGK'nın yeni kayıtlarına göre, daha önce MSB 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından işletilen Tank Palet fabrikası, içerisinde çalışan işçileriyle birlikte resmi olarak ASFAT AŞ'ye geçti. SGK kayıtlarında fabrikanın iş kolu, 'Askeri savaş araçlarının imalatı, tank, zırhlı savaş araçları ve bunların parçaları' olarak tanımlanırken tehlike sınıfı, 'Çok tehlikeli' olarak belirtildi. İşin mahiyeti de 'Askeri savaş araçları imalatı' şeklinde yazıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber