İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Pakdemirli, personel alımı mülakatlarında torpil olmaması için 3 tedbir aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman mühendisi ve orman muhafaza memuru alırken, Genel Kültür sorularında her adaya 20 puan verecek, uygulamalı sınavlar ise görsel olarak kayıt altına alınacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2019 21:24, Son Güncelleme : 17 Eylül 2019 22:14
Bakan Pakdemirli, personel alımı mülakatlarında torpil olmaması için 3 tedbir aldı

Tarım ve Orman Bakanlığının 5 bin kişilik personel alımının orman mühendisi ve orman muhafaza memurları dışında kalan 1146 adetlik sözleşmeli personel alımı için müracaatlar 12 Eylül'de başladı, 23 Eylül'de sona erecek. 13 unvandaki bu personel alımında mülakat veya uygulamalı sınav olmayacaktır.

ORMAN MÜHENDİSİ VE ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALIMINDA ÜÇ TEDBİR ALINDI

Orman Muhafaza Memuru ve Orman Mühendisi kadrolarına başvurular ise 24 Eylül ila 7 Ekim tarihleri arasında alınacaktır.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli mülakatlarda torpil olmaması için üç tedbir almıştır. Genel Müdürlüğün sitesinde yer alan açıklamaya göre bu tedbirler şu şekildedir:

GENEL KÜLTÜR MÜLAKATINDA TÜM ADAYLARA EŞİT PUAN VERİLECEK

1- Sözlü sınav kapsamında bulunan Genel Kültür soruları için tüm adaylara eşit puan verilecektir. (Yani Orman mühendisine 20, Orman Muhafaza memuruna ise 15 puan verilecektir)

UYGULAMALI SINAV KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINACAK

2- Bakanlık, zorlu arazi ve ekstrem iklim koşullarında orman yangını ve kaçakçılık ile mücadele başta olmak üzere birçok tehlikeli görevleri ifa edecek olan Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru alımında ise uygulamalı sınavın bir gereklilik olduğunu belirtmiştir. Uygulamalı sınavda; personelin teknik bilgisi, yöneticilik yeteneği, fiziki yeterliliği, arazi çalışmalarına uyum kabiliyeti ölçülecektir. Uygulamalı sınav, diğer kamu kurumlarının aksine kamera kaydı altına alınacaktır.

3 DERNEK UYGULAMALI SINAVDA GÖZLEMCİ OLACAK

3- Uygulamalı sınavda, 3 dernek, gözlemci olacaktır. Gözlemci olabilecek dernekler Orman Mühendisleri Odası, yetkili memur sendikası olan Toç Bir Sen ve Orman Muhafaza Memurları Derneği olacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığının özellikle Genel Kültür soruları için adaylara eşit puan verecek olması, uygulamalı sınavı kamera ile kayıt altına alması ve 3 Derneğe gözlemci olmaları için izin verilmesi çok çok önemlidir. Uygulamalı sınavda hakkının yenildiğini düşünen bir aday, gerek görsel kamera kayıtları gerekse de gözlemci derneklerin tuttuğu tutanaklarla, haklarını mahkeme sürecinde daha rahat savunabilecektir.

İŞTE OGM'NİN SİTESİNDE YER ALAN AÇIKLAMA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber