Dünyada 7 ülkede var... Yerli tünel açma makinesı üretildi

Makine üreticisi E-Berk, Ankara'daki üretim merkezinde ürettiği Zemin Denge Basınçlı Tünel açma makinası, bugün banttan iniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2019 00:36, Son Güncelleme : 18 Eylül 2019 00:38
Dünyada 7 ülkede var... Yerli tünel açma makinesı üretildi

Makine üreticisi E-Berk, Ankara'daki üretim merkezinde ürettiği Zemin Denge Basınçlı Tünel açma makinası, bugün banttan iniyor. Tünel açma makinası dünyada sadece 7 ülkede üretilebiliyor.

Üretilen makine, TEYDEB 1501 kapsamında TÜBİTAK desteği aldı.

E-BERK'in Anadolu OSB'deki fabrikasında düzenlenecek banttan indirme töreni, 18 Eylül Çarşamba günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. E-BERK Türk mühendis, teknisyen ve işçilerinin bilgi, birikim emekleri, özverileri ile

Üretim bandından indirilecek olan Zemin Denge Basınçlı Tünel Açma Makinesi EPB TBM, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yer alan ve Derin Deniz Deşarj Tüneli açımında kullanılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılacağı törene, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve sektördeki önemli firmaların temsilcileri katılım gösterecek.

ERGENE, MARMARA DENİZİ'NE DEŞARJ EDİLECEK

İlk yerli tünel açma makinesinin hizmete alındığı atık su arıtma tesisiyle birlikte toplam uzunluğu 19 bin 973 metre olan 3 ayrı tünel inşa edilecek. Tekirdağ'ın Ergene Havzası'nda kurulu ve faaliyette olan 10 Organize Sanayi Bölgesi'nin yarattığı atık sular, kanal ve tüneller aracılığıyla toplanarak arıtıldıktan sonra Marmara Denizi'nin 4.5 kilometre açığına ve 47 metre derinliğine deşarj edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber