'Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı'

PKK'nın kaçırdığı çocuklarını kurtarmak için Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 2 yeni aileyle 37'ye yükseldi. Ağrı'dan gelen baba Salih Gökçe, "Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2019 08:10, Son Güncelleme : 18 Eylül 2019 07:57
'Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı'

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, dün iki aile daha katıldı. Eylem yapan ailelerin sayısı 15'inci gününde 37'ye yükseldi.

KURBANLIĞINI HAZIRLAMIŞTIM

Ağrı'dan gelen baba Salih Gökçe, oğlu Mehmet'in yaklaşık 4 yıl önce dağa kaçırıldığını belirterek, "İstanbul'da çalışıyordu. Beni telefonla aradı 'baba geleceğim' dedi. Ondan sonra telefonu kesildi. Aramama rağmen ulaşamadım. Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti" dedi.

OĞLUM SURİYE'DE

Oğlunun İstanbul'un Yenidoğan semtinden kaçırıldığını aktaran Gökçe, "İstanbul Yenidoğan'dan götürmüşler. O günden sonra kendisine ulaşamadım. Akçakale'ye kadar gittim. Suriye'de savaş vardı, o nedenle geçemedim geri döndüm. HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının çocukları neden gitmiyor? Oğlumun Suriye'de olduğuna eminim. Araştırdım, biliyorum Suriye'de olduğunu" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber