Diğer personele var ama öğretmene öğlen yemeği yok

Adana'da bulunan Sarıçam Konaklama Merkezinde çalışan öğretmenlere geçen hafta araçlarını kampın iç kısmına değil, nizamiye girişine bırakmaları istenmişti. Bu hafta ise öğretmenlere öğlen yemeği verilmeyeceği belirtildi. Kamptaki sağlık görevlileri, Afad personeli, polisler öğlen yemeğinden yararlanıyorken, öğretmenlerin yararlanmasına sayılarının çok olması nedeniyle izin verilmedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Eylül 2019 09:00, Son Güncelleme : 18 Eylül 2019 16:42
Diğer personele var ama öğretmene öğlen yemeği yok

Adana'da bulunan Sarıçam Konaklama Merkezinde çalışan öğretmenler, kamp yönetimi tarafından alınan karar gereği öğle yemeğini yemekhanede yiyemeyecek.

Kamp yönetimi geçen hafta kampta bulunan 200 civarındaki öğretmenin sayıca fazla olması nedeniyle, öğretmenlerin araçlarını kampın iç kısmında bulunan otoparklar yerine nizamiye girişinin yanına yapılan otoparka park edilmesini istemişti. Bu uygulamadan bir hafta sonra bu kez de, öğretmenlerin öğle yemeğinden yararlanamayacağı ifade edildi.

Kampta çalışan öğretmenler "Bu kampta sağlıkçılar, Afad görevlileri, güvenlik görevlileri, polisler, temizlik görevlileri, itfaiye çalışanları vb. tüm görevliler yemek ve servis imkanlarından yaralanırken bir tek öğretmenler yok sayılıyor. Kampta kendi paramızla yemek yiyebileceğimiz ne lokanta ne de kantin var" ifadelerini kullandı.

Artık sefer tasıyla yemeklerini evden götüreceklerini belirten öğretmenler, kendilerine reva görülen bu uygulamaların sebebinin öğretmenlerin değersizleştirilmek istenmesi olduğunu vurguladı.

İŞTE KAMPA DAİR FOTOĞRAFLAR

Bu ilk giriş kapısına en yakın (800 metre) okul olan Konaklama Merkezi İmam Hatip Lisesi. Hem içerisinde hem de dışarısında uygun park yeri olmasına rağmen kamp yönetimi kampın dış kapısına koyma zorunluluğu getirdi. (Fotoğraf okulun sitesinden alıntı)

Burası giriş kapısı

En yakın ilçe merkezi 13 km. Öğle yemeğini dışarıda yeme imkanı yok. Kampın içinde herhangi bir kantin market bulunmamakta. Kampa gelen yemekleri diğer kamp çalışanları yiyebiliyorken öğretmenlere o da verilmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber