Yargıda Birlik Derneği, Adalet Bakanına destek çıktı

Yargıda Birlik Derneği, FETÖ ile mücadelede yargıda zaafiyet olduğu iddiası üzerinden Adalet Bakanlığına yapılan eleştirilere yönelik olarak bir açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2019 21:56, Son Güncelleme : 18 Eylül 2019 22:02
Yargıda Birlik Derneği, Adalet Bakanına destek çıktı

Yargıda Birlik Derneği, FETÖ ile mücadelede yargıda zaafiyet olduğu iddiası üzerinden Adalet Bakanlığına yapılan eleştirilere yönelik olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, ithamların asılsız olduğu belirtildi ve bilgi ve belgeye dayanmayan iddiaların bir takım başka hesaplar güttüğüne değinildi.

Dün Sabah Gazetesinin başlatmış olduğu tartışmada, Adalet Bakanlığı'nın FETÖ'yle yeterince mücadele etmediği iddia edilmişti. Sonrasında yine aynı gazetede Yargıtay'a seçilen bir üyenin, Hatay'da mahkeme başkanı iken FETÖ iddianamesini kabul etmediği belirtilmişti. Ancak bu iddiayla ilgili olarak HSK açıklama yapmış, Sabah Gazetesi de düzeltme haber yayımlamıştı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" demişti.

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Son zamanlarda; kimi basın ve yayın organlarında, yargı kurumlanınız hakkında, hakkaniyet ölçüleri ile bağdaşmayan, asılsız ithamlarda bulunulduğu görülmüştür.

Bilindiği üzere yargı kurumlanınız, suç örgütleriyle, terörle ve FETÖ'yle mücadele süreci içerisinde üstün gayretle takdire şayan bir mücadele örneği göstermiş ve göstermeye devam etmektedir.

Yargı kurumlarımızın, hain darbe girişimi sonrasında, Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen terör örgütü mensuplarının tesbiti ve cezalandırılmasında, hukuk ölçüleri içerisinde sergilediği gayret ve hassasiyet, vicdan sahibi tüm kamuoyu mensuplarının takdir ve iltifatına nail olmuştur.

Bilgi ve belgeye dayanmayan, bir takım başka hesaplar güttüğü kanaati uyandıran gerçek dışı ithamların, samimi mücadeleyi sekteye uğratamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Aklı ve vicdanı hür bir şekilde adalet hizmeti sunmaya çalışan yargı mensupları, kendi nam ve çıkarları uğruna yargı camiasını yıpratmaya çalışanlara karşı duruşundan taviz vermeyecek ve yüksek adalet idealinden geri dönmeyecektir. Hukuk standartlarını daha da yükseltmek adına gecesini gündüzüne katarak yılmadan çalışan yargı teşkilatının, fedakar çalışmalarını karalamaya ve olumsuz algı yaratmaya yönelik art niyetli çabalara karşı, mücadele azmini daha da kuvvetlendireceği dikkatten kaçırılmamalıdır.

Yargıda Birlik Derneği olarak, adaletin tecellisi adına yargı kurumlarının bugüne kadar gösterdiği gayret ve çalışmaların ve hukuk dünyamızda ortaya çıkan her türlü gelişmenin yüksek adalet değerleri uğrunda takipçisi olacağımızı, yargı ve adalet adına olumlu gelişmeleri desteklerken , olumsuz uygulamaları eleştirmekten çekinmeyeceğimizi, yargının sorun ve çözüm önerilerini her platformda dile getirip sonuç alana kadar ısrarla takip edeceğimizi

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber