Diyarbakır annelerine, 117 STK destek verdi

STK Türkiye Aile Platformu, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere, 20 sehirden 117 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini duyurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2019 20:04, Son Güncelleme : 19 Eylül 2019 20:30
Diyarbakır annelerine, 117 STK destek verdi

STK Türkiye Aile Platformu (TÜRAP), çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelere 20 sehirden 117 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini duyurdu.

TÜRAP'tan yapılan açıklamada, aralarında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İslam Dünyası STK'leri Birliği (İDSB), Bilim ve İnsan Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı ve İnsani Değerler Platformu'nun da yer aldığı 20 şehirden 117 STK'nin Diyarbakır annelerine destek verdiği bildirildi.

Ortak açıklamada, Türkiye'de yıllardır devam eden teror sorununun, cesur ve kararlı annelerin attıgı adımla farklı bir duzleme tasındığı belirtilerek, toplumsal barısı, huzuru ve guvenligi dinamitleyen teror orgutu PKK ve is birlikcilerinin kirli duzenlerine cekmek istedigi cocukların ailelerinin, bu yapının karsısında canları pahasına kahramanca durduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aileler oturuyor cunku biliyorlar ki, okula gitmesi gereken cocuklar karanlık bir gelecege dogru yol alıyor. Bu evlatlar, teror orgutu tarafından istismar ve siddete ugrayacak, direndiginde infaz edilecek. Henuz cocukluktan cıkmamısken veya gencliginin en guzel gunlerinde eline silah almaya zorlanarak bir olum makinesine donusturulmeye calısılacak. Ailesinden, sevdiklerinden, yuvasından, okulundan ve degerlerinden koparılacak.

Aileler oturuyor cunku goruyorlar ki, üzerilerine titredikleri yavrularını daga tasıyan, kacıran, beynini yıkayan, zorlayan ve bu kanlı teror orgutunun varlıgıyla beslenen o insanların yasam kosullarında hicbir degisiklik olmayacak. Teror orgutunden bagımsız bir soylem gelistirmeyen, terorun masası olan sozde siyasetciler, aynı cumleleri kurmaya devam edecek, cozumsuzluk uretecek. Ama bu annelerin cocukları, ailelerinden uzakta, insani bir yasam surmeden 'terorist' olarak olecek."

Aileler meydan okuyor. Aileler cesur, kararlı. Ülkemizin geleceği, çocuklarımız, gençlerimiz ve annelerimiz için bizler de sahadayız. Ulkemizin butun cocuklarının degerli, yerlerinin de ailelerinin yanı oldugunu bu teror carkının butun dislilerine annelerimizden aldıgımız ilham ve cesaretle haykırıyoruz. Cocuk, bebek demeden sivillerin kanını doken, varlıgını katliamlar, uyusturucu, insan kacakcılıgı, harac toplama uzerine insa eden bu teror orgutune 'dur' demek, degerlerine baglı, aydın, Hakk'a, vatanına ve insanına hizmet eden nesiller yetistirmek icin sivil toplum kurulusları olarak ailelerimizin yanındayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber