Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kişiye özel ilanı iptal etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kişiye özel öğretim görevlisi ilanını iptal ederken, araştırma görevlisi kadrosu özel şartında da düzeltme yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Eylül 2019 00:04, Son Güncelleme : 21 Eylül 2019 20:28
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kişiye özel ilanı iptal etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından 12 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de 6 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi kadrosu ilan edildi.

Söz konusu ilanda yer alan İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda; "MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS MEZUNU OLUP FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ALANINDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS YAPMIŞ OLMAK" şartı aranmıştı.

Her ne kadar Türk Din Musikisi alanı farklı disiplinlerde lisans eğitimini görmüş adayların istihdam edilebileceği bir alan olarak değerlendirilse bile, başvuracak adaylarda yüksek lisans şartı olarak sadece Felsefe ve Din Bilimleri alanında Tezli Yüksek Lisans şartı aranması ilgili mevzuata uygun değildi!

Çünkü, İlahiyat Fakültelerinde; Temel İslam Bilimleri Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü olmak üzere 3 (üç) bölüm yer almakta olup, kadronun ilan edildiği Türk Din Musikisi Anabilim Dalı İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü altında yer almaktadır.

Dolayısıyla yüksek lisansını bu alanda tamamlamış adaylara başvuru imkanı verilmeden, lisans eğitimini Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde almış, daha sonra ise Felsefe ve Din Bilimleri alanında tezli yüksek lisansını yapmış "BELİRLİ BİR ADAYA" kadro açılması açık bir hataydı.

Bu kapsamda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kişiye özel olduğu açık olan ilanını 21 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımladığı düzeltme ilanı ile tamamen iptal etti.

Ayrıca, Peyzaj Mimarlığı Lisans mezunu adaylara başvuru imkanı tanımayan Araştırma Görevlisi kadrosunda da düzeltme yoluna gidilerek ilan şartı; "PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VEYA İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI ALANINDA LİSANS MEZUNU OLMAK VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDA TEZLİ YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK." şeklinde değiştirildi.

İŞTE DÜZELTME İLANI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber