KESK'ten 'Devlet güdümlü sendikaya hayır' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu görüşmeleri protesto etti.

Taksim Meydanı'ndaki tramvay durağı önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, 4688 sayılı yasa gereği yapılan toplu görüşmelerin 10. gününde olunduğu belirtildi.

Açıklamada, 10 gündür görüşme masalarında kamu emekçilerini mali ve sosyal haklarının düzeltilmesi, demokratik ve sendikal haklarının tanınması doğrultusunda hiçbir ilerleme kaydedilmediği savunularak, toplu görüşme sürecinin iflas ettiği ileri sürüldü.

KESK'in, "toplu pazarlık sistemi"ni tanımadığı belirtilen açıklamada, "Dolayısıyla hükümet, iflas etmiş 4688 sayılı yasanın, iflas etmiş toplu görüşme usulünde diretmeyi bırakarak, bizlerle toplu sözleşme yapmalıdır" denildi.


KESK'TEN TOPLU SÖZLEŞME PROTESTOSU

- KESK MYK ÜYESİ HASAN HAYIR:

- "TEMEL ÜCRET OLARAK EN DÜŞÜK KAMU EMEKÇİSİNİN MAAŞININ BİN 150 YTL OLMASINI İSTİYORUZ"

BAYAZIT CEBECİ

ANKARA (İHA) - Hükümet ile kamu çalışanları sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerden çekilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Kızılay YKM önünde toplanan bir grup KESK üyesi kamu çalışanı "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Sadaka değil toplu sözleşme" gibi sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan KESK MYK üyesi Hasan Hayır, hükümetin kendilerinin çıkarması gereken yasaları Kamu-Sen ile Memur-Sen'e havale ettiğini öne sürerek, "Bu ortaoyunu değil de nedir?" dedi.

10 gündür süren görüşmelerde kamu emekçilerinin mali ve sosyal haklarının düzeltilmesi, demokratik ve sendikal haklarının tanınması doğrultusunda hiç bir ilerleme kaydedilmediğini ileri süren Hayır, "Kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev haklarını tanımayan, en temel sendikal hakların kullanılmasının önünde engel oluşturan, son sözü daima Bakanlar Kurulu'na bırakan bir 'toplu pazarlık' sistemi bizim için kabul edilemez" diye konuştu.

Toplu görüşme masasında dile getirilen yüzdelik zamları kabul etmediklerini söyleyen Hayır, "Bu zamlar emeklerini ve alın terlerini bu ülkeye hizmet için harcayan kamu emekçilerinin insanca yaşayabilmeleri için yeterli değildir. Bizler yüzdelik zamlar yerine, temel ücret olarak en düşük kamu emekçisi maaşının bin 150 YTL olmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber