Naci Bostancı, Yargı paketini değerlendirdi

AK Parti, yargı paketi taslak metnini CHP ve MHP'ye sundu. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, yargı paketinin içeriğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2019 12:21, Son Güncelleme : 23 Eylül 2019 14:01
Naci Bostancı, Yargı paketini değerlendirdi

Yeni yargı paketi... Bunun devamı da gelecek. 38 maddeden oluşuyor. MHP'ye ve CHP'ye iletildi. Nasıl görüyorsunuz bu düzenlemeyi? Reform paketi olarak değerlendirebilir miyiz?

Türkiye çok zorlu süreçler yaşadı. Yargı da çok tartışılan bir husus olarak öne çıkar. Siyasette en çok yargı tartışılmıştır. Bu tartışmalardan kurtulmanın yolu demokrasinin daha oturması Türkiye'nin normalleşmesi. Bir ülke sınamalarla karşı karşıya kalıyorsa orada tartışmaların olmasını da kaçınılmaz görmek lazım.

İlk paket geldi daha sonra yeni paketler de gelecek. Başlık olarak istinaflar kurulmuştu bunlarla birlikte 5 yılın altındaki cezalar Yargıtay'a gitmiyordu. İstinaflara giden kararların yargısal içtihatları bakımından da değerlerdirilmesini hedefleyen bir amaçla istinaftaki bir takım davaların da Yargıtay'a gitmesinin yolunu açıyoruz. Fikir özgürlüğüne ilişkin, uzun tutukluluk sürelerine ilişkin düzenleme var. Usül ekonomisi getirmek çok hızlı bir şekilde yargılamayı sağlamak. Hızlı yargılamayı esas alan... Savcı sanığa anlaşma önerebilecek. Türkiye'de çok anlaşmazlıklar var insanlar arasında. Avukatlara ilişkin bir düzenleme var. Muhalefetin görüşlerini almak istiyoruz. Rasyonel temelde görelim. Askerlik en önemli düzenlemelerden birisiydi. İlgili ilgisiz gibi hiç kimse ayırt edilemez. Herkes konuyla ilgili. Muhalefetle anlaşma imkanını sonuna kadar kullanacağız.

Muhalefe süre verildi mi? Ekim ayında komisyonda görüşülmesi gerektiğni ifade etmiştiniz.

Zaten maddeler ortada metin de belli. Çok uzun süreler gerektirecek bir şey değil. Muhaelefetin de kısa sürede değerlendirmesini ümit ediyoruz.

Ceza infaz indirimi olacak mı?

Bu tür işlere ilişkin yaklaşım varsa hızlı bir şekilde yapmak lazım çok konuşmamak lazım. Af teklifini MHP sunmuştu. Af değil ama infaz temelinde bir konu olarak ele alınabilir mi diye bir yaklaşım söz konusu. Islah edilme ve topluıma yeniden kazandırılma konusu mühim. İnfaz sistemine ilişkin bir düzenleme olabilir şeklinde bir değerlendirme var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber