Mühendis, müdür olunca maaşı ne kadar değişir?

Teknik hizmet sınıfında mühendis olan bir kişi Genel İdare hizmetleri sınıfındaki müdür kadrosuna atandığında ek göstergesi düşmediği, özel hizmet tazminatından fazla olanı aldığı için, maaşı artışı olur.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2019 10:04, Son Güncelleme : 23 Eylül 2019 17:06
Mühendis, müdür olunca maaşı ne kadar değişir?

Kamuda teknik hizmetler sınıfına çalışan Mühendis kadrosundaki bir personelin Genel İdari Hizmetler (GİH) Sınıfında yer alan Müdür veya Şube Müdürü kadrosuna atanması halinde maaş ödemesinde ne kadar değişiklik olacağını aşağıda tabloda göstermek istedik.

Aşağıda, birinci dereceli Mühendis ile Şube Müdürü kadrolarının maaşı kıyaslanmış olup, örnek tablodaki kişi emeklilik yönünde 5434 sayılı kanuna tabi olup, bekar olduğu varsayılmıştır.

(Teknik hizmetler sınıfı için ayrıca ödenen bölge tazminatı dikkate alınmamıştır.)

Aynı durumda olup, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa tabi olanlarda ise;

DEĞERLENDİRME

Sonuç olarak; Mühendislik kadrosundan Şube Müdürlüğü kadrosuna geçenlerin maaşının, bölge tazminatı dikkate alınmadığında, fazla olacağı görünmektedir.

Bunun bir sebebi de 657 sayılı Kanunun 43/B maddesinde yer alan hükümden dolayı ek göstergesinin düşmemesi (3600)dir.

Ayrıca, yan ödeme kararnamesinde yer alan özel hizmet tazminat oranı ise şube müdürleri için düzenlenen 135 oranından değil de mühendis kökenli olup şube müdürü olanlar için 155 oranından ödenecektir. Bu iki faktör şube müdürü maaşının mühendis maaşından fazla olması sonucunu doğurmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber