Kesik suyun faturası ASKİ müdürlerine çıktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki su sıkıntısının ardından ASKİ'de iki genel müdür yardımcısı görevden alındı.

Ankara'daki su sıkıntısının ardından ASKİ'de iki genel müdür yardımcısı görevden alındı. Başkent'te Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa etmesini isteyen protesto eylemlerine kadar varan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın el koyduğu su sıkıntısının ardından ?görevden almalar? yaşandı. Gökçek, ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Bülent Torun ile Zülfikar Altay'ın görevine son verdi. İki bürokratın görevden alınmasının nedeni olarak, ?Melih Gökçek'e, barajlardaki su seviyesi konusunda yanlış bilgi vermeleri? gösterildi.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Arif Yılmaz ve Necip Avcı ile Fen İşleri Daire Başkanı İrfan Kaya da ?görevlerini iyi yerine getiremedikleri? işten el çektirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığına, bir süre önce istifa eden, Gökçek'in Başdanışmanı Murat Doğru getirildi.

Fahiş su fiyatı için suç duyurusu

TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu), ?fahiş fiyatla su satıldığı? iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk ile ANFA'ya taşeronluk yaptığı belirtilen bir şirketin sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, federasyon üyeleri ile birlikte Adalet Sarayı'na geldi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Çetin, Büyükşehir Belediyesine bağlı ANFA AŞ'nin ?11 ton su için 92 YTL para istediğini ve bunun vurgun? olduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber