İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okullar sokak hayvanlarını sahiplenmeye başladı

Düzce'de, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sokakta bulunan köpekleri sahiplenerek okul bahçesinde özel bölme yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2019 23:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okullar sokak hayvanlarını sahiplenmeye başladı

Düzce'de, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sokakta bulunan köpekleri sahiplenerek okul bahçesinde özel bölme yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de kulübe bağışında bulunarak köpeklerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağladı.

Düzce'de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yöneticileri mahallelerinde bulunan köpekleri hayvanseverlerin desteği ile sahiplenmeye başladı. Okulda özel bir bölüm yapılan sokak köpeklerine ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce kulübe desteği verildiği gibi köpeklerin aşıları ve sağlık kontrolleri de yaptırıldı. Okulda özel bölmede bakım altına alınan 3 köpek zaman zaman öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. Köpeklere ise öğrencilerin belirlediği isimler konuluyor. Çocuklar 'Tüylü' ismini verdikleri bir köpeği teneffüslerde seviyor.

Bakan Selçuk barınaktan köpek sahiplendi

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Okul Müdürü Hasan Yeşilyurt öğrencilere, Biz bu misafire ev sahipliği yapacağız. Çünkü sokaklarda yaşıyor. Bu misafiri sizinle buluşturmak istiyoruz. Ev sahipliği yaparken duyarlığı olacağınızı biliyoruz. Çok tatlı, çok güzel ve mini minnacık bir hayvanımız olacak. Bir köpeğimiz olacakö dedi.

Hayvansever Didem Aksoy, mahallede bulunan sokak köpeklerini belirleyerek okulların sahiplenmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, Mahallemizde bulunan köpeklerle ilgileniyorum. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanımızın çağrısı ile çevremizde bulunan okulların müdürlerinden rica ettim. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Mahallemizde bulunan sokak köpeklerini sahiplendiler. Bunun Düzce'de tüm okullarda yayılmasını temenni ediyorumö diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisi Esin İpek ise okullara her türlü destek verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu

Bakan Selçuk: 'Bir bu mu kaldı?' dediler

Okul müdürlerimiz sokaklardaki hayvanları sahiplenerek onlara yurt ve yuva vermeye gönüllüler. Bu talepleri üzerine bizde kulübe desteği vererek onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Hayvanların önce aşılarını, bakımlarını yaptırdık. Çocuklar rahatlıkla sevebilsinler, veliler korkmadan çocuklarını gönderebilsinler, çocuklarımıza herhangi bir zarar gelecek endişesi taşımasınlar. Umarım bu sahiplenmeler devam eder. Biz de sonuna kadar yanlarındayız.

Bakan çağrıda bulundu, eğitim merkezi hayvanat bahçesine döndü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber