'Büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil'

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, İstanbul için büyük deprem olmasını beklediğimiz fayda olan bir deprem. Bir süre beklemek lazım. Genellikle arkasından biraz daha küçük depremler olup sönümlenmesi gerekir. Burası korkutan bir bölge. Çok fazla büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil, dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Eylül 2019 11:55, Son Güncelleme : 24 Eylül 2019 16:24
'Büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil'

UZMANLARDAN DEPREM YORUMLARI

Prof. Dr. Okan Tüysüz ise şunları söyledi:

"Depremin olduğu yer Orta Anadolu çukurluğu dediğimiz yer. Sığ olduğu için oldukça geniş bir alanda hissedilmesi olağan. Hassas bir bölge. İstanbul için büyük deprem olmasını beklediğimiz fayda olan bir deprem. Bir süre beklemek lazım. Genellikle arkasından biraz daha küçük depremler olup sönümlenmesi gerekir. Burası korkutan bir bölge. Çok fazla büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil. Sadece bu fayın aktif olduğunu gösteren bir olay. Bir süre daha bekleyip bu depremlerin nereye doğru seyrettiğini görmek lazım. Olağan koşullarda bunun arkasından artçıların gelmesi gerekir. 4,7'lik deprem olağan koşullarda hasar yaratacak bir deprem değil. 1999 depreminde bu tür küçükten başlayıp giderek büyüyen bir deprem serisine rastlamadık."

Son depremle ilgili Profesör Doktor Şükrü Ersoy şunları söyledi: " Bu tabii büyük marmara depreminin ayak sesleri olabilir. Bu yer kabuğunu kırabilecek bir büyüklüğe sahip değil. Öncü müdür bilmemiz mümkün değil. Vatandaşların bir süre sokakta nefes almalarında fayda görüyorum. Eninde sonunda da büyük deprem de gelecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber