ODTÜ bile kişiye özel ilan verdi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisine alacağı öğretim görevlisini yeniden değerlendirmeli.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Eylül 2019 15:15, Son Güncelleme : 24 Eylül 2019 14:38
ODTÜ bile kişiye özel ilan verdi

Bilindiği üzere, Üniversite Rektörlükleri bünyesinde uluslararası öğrencilere uluslararası işbirlikleri kapsamında akademik, idari ve sosyal süreçlerde danışmanlık hizmeti vererek farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlayıp Üniversitelerin uluslararası gelişimine ve uluslararasılaşma hedefine katkı sağlamak amacıyla "ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OFİSİ" adı altında destek birimleri oluşturulmaktadır.

Bu kapsamda, ODTÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi 85'i aşan farklı ülkeden gelen ya da ODTÜ'ye gelmeyi planlayan uluslararası öğrencilere uzaktan veya doğrudan yardım sağlamak için oluşturulmuş bir birim olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından 20 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de 31 adet öğretim görevlisi ilanı yayımlanmış olup genel anlamda çalışma alanına yönelik açıklamalarda bulunduğumuz Uluslararası Öğrenci Ofisi öğretim görevlisi (uygulamalı birim) ilanı açıklamasında; "ARKEOMETRİ, İSTATİSTİK VEYA KÜLTÜREL MİRASI KORUMA ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNU OLMAK" koşulu yer almıştır.

Belirtilen alanların kapsamlarına baktığımızda Arkeometri; Arkeoloji, Kültürel Mirası Koruma; sanat tarihi, arkeoloji, tarih gibi sözel alanlar; İstatistik anabilim dalı ise sayısal disiplinleri kapsamakta olup, bu üç bölümün söz konusu ofisin görev alanıyla uyuşmadığı değerlendirilmektedir.

Öte yandan, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" 11 inci maddesine göre adayların "ilan edilen alanla ilgili bilgi düzeyini ölçecek şekilde yapılacak olan yazılı giriş sınav"da nasıl bir değerlendirmeye tabi tutulacağı da ayrıca bir soru işaretidir. İlan edilen alandan kastedilen Uluslararası Öğrenci Ofisi mi yoksa bu birbiriyle ilgisiz üç bölüm müdür ?

Bu nedenle, yukarıda yaptığımız açıklamalar ışığında Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından Uluslararası Öğrenci Ofisinde çalıştırılacak Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) ilanının ilgili birimin görev alanı dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ya da tamamen iptal edilmesi tavsiye edilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber