İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye'de yasak ama ders kitabına serbest

Türkiye'yi terör örgütleriyle aynı zeminde gösteren ifadeler yer aldığı iddiasıyla, devletin 2 yıl önce erişim yasağı koyduğu uluslararası internet ansiklopedisi Vikipedi'ye giriş yasağını yine devlet deldi.

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 24 Eylül 2019 17:57, Son Güncelleme : 24 Eylül 2019 18:39
Türkiye'de yasak ama ders kitabına serbest

MEB Talim Derbiye Kurulu Başkanlığı, 9'ncu ve 12'nci sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitapları'nın içeriği Vikipedia'dan hazırlandı. Siteye giriş saat ve dakikası da kaynakça bölümünde belirtildi. Talim Terbiye Kurulu, onaylandı. Okullara ücretsiz dağıtıldı.

"Bu kitaba sığmayan daha neler var?"

Etik davrandığı da görülen MEB, kitapların kaynakça bölümünde, siteye ne zaman girdiklerini, dakika ve saat olarak da bildirmeyi ihmal etmedi. Talim Terbiye Kurulu onaylı kitapların, ortaöğretimde ücretsiz dağıtıldığı ve 5 yıl geçerli olduğu da vurgulandı. '2023 Eğitim vizyonu' vurgusu da yapılan kitaplarda Milli Eğitim Bakanlığı, 'Bu kitaba sığmayan daha neler var?' diye bir sloganı da, kitabın arka kapağına bastı.

Sosyal medyadan müfredat

Ortaöğretim 9'uncu sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı'nı Mustafa Sıddık Özcan hazırladı. Merkezi Ankara'da bulunan Sonuç Yayıncılık'da Talim Terbiye Kurulu'nun 78 sayılı onayıyla ders kitabı olarak bastı. Kitapta sadece girişi yasak olan Vikipedia gibi dijital yayınlar değil aynı zaman da çok sayıda kişisel blok, ulusal basından gazeteler, köşe yazarları da müfredat oluşumunda yararlanılan kaynaklar olarak görülüyor.

Sultan UÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber