Hazine ve Maliye Bakanlığınca Türk Reasürans AŞ kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığınca reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması için Türk Reasürans AŞ kuruldu. Şirketin Genel Müdürlüğüne Selva Eren atandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2019 09:01, Son Güncelleme : 27 Eylül 2019 09:09
Hazine ve Maliye Bakanlığınca Türk Reasürans AŞ kuruldu

Turk sigorta sektorunun buyumesine katkı saglamak ve sigorta piyasasının reasurans faaliyetlerindeki kapasite ihtiyacını karsılamak amacı ile Turk Reasurans AS (Turk Re) kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlıgı'nın tek hissedar olarak kurulusunda yer aldıgı Turk Reasurans AS, Yeni Ekonomik Program kapsamında, "Ekonomik Dengelenme" ve "Saglıklı ve Surdurulebilir Buyume" hedeflerine sigortacılık sektoru odagında katkı saglamak, Turkiye'deki yerli reasurans kapasitesini arttırmak ve kaynak verimliligi saglamak amacı ile faaliyete gecti.

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'nda yapılan duzenleme ile hizmet verecek olan Turk Reasurans AS sigorta sektorundeki stratejik hedeflerini, Turkiye'deki yerli reasurans kapasitesini arttırmak, yurt dısına aktarılan reasurans primlerinin yurt icinde kalmasını saglamak, kamu menfaatlerinin risk yonetimini yapılandırarak gerekli reasurans duzenlenmelerini gerceklestirmek olarak belirledi.

Dogal afet riskleri havuzunun yonetimi gorevini ustlenecek olan Turk Reasurans AS'nin maliyet avantajı yaratması ve havuza yerli reasurans kapasitesi saglaması planlanıyor.

Bununla birlikte "Ulusal Dogal Afet Modelleme" calısmaları ile havuzun ek teminatlarla yapılandırılması ve en verimli sekilde kullanımı amaclanıyor. Ayrıca Turk Reasurans AS'nin tarım sigortaları havuzu icin yerli reasurans kapasitesinin arttırılmasına katkı saglaması planlanıyor.

Global bir marka olma hedefi ile yola cıkan ve Istanbul Finans Merkezi'nin gelisimine de katkı saglayacak Turk Reasurans AS'nin kurulusu ile ilgili acıklamalarda bulunan Türk Reasürans AŞ Genel Mudurü Selva Eren, "Hazine ve Maliye Bakanlıgı'nın stratejik hedeflerine ulasması konusunda Turk Re olarak alacagımız sorumluluk ile surdurulebilir ekonomik buyumeye ve sigorta sektorunun gelisimine katkı saglayacagız. Turk Reasurans piyasası ihtiyacları dogrultusunda kapasite artısı saglayacak ve esnek reasurans cozumlerimiz ile sigorta sektoru paydaslarının aradıgı taze kan olacagız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber