Erdoğan: Sendikal hareketin önündeki engelleri aşmak boynumuzun borcu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar grev ve toplu sözleşme haklarının yeni Anayasa'da yer almasında ısrarlı. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, bu konuda en az ücretler kadar hassas olduklarını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan ise, ''Sendikal hareketin önündeki engelleri aşmak boynumuzun borcu'' diyerek bu isteğe yeşil ışık yaktı.

Ancak Erdoğan, bazı sendikaları gerçekçi isteklerde bulunmamakla suçladı.

Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız memurların grev ve toplu sözleşme taleplerini bir kez daha dile getirdi ve bu hakların yeni Anayasa'da yer almasını istedi.

Kamu-Sen'in Şube Başkanları Toplantısı'na katılan CHP ve MHP temsilcileri memurların taleplerinin yeni Anayasa'ya girmesi konusunda takipçi olacaklarının sözünü verdi.

Hizmet-İş Sendikası'nın genel kuruluna katılan Başbakan Erdoğan da, sendikal hakların önündeki engelleri kaldıracaklarının işaretini verdi.

Erdoğan, "Sendikal hareketin önündeki tüm engelleri toplumun önündeki diğer tüm engeller gibi aşmak. Emek hareketin hak ettiği konuma ulaştırmak boynumuzun borcu" dedi.

Ancak Erdoğan, sendikaların gerçekçi isteklerde bulunması gerektiğini de söyledi ve isim vermeden THY ile toplu sözleşme görüşmelerinde sorun yaşayan Hava-İş sendikasıyla, toplu görüşmelere katılmayan KESK'i eleştirdi.

Başbakan, "Şu kadar ücret istiyorum vermezseniz greve giderim, şunları şunları istiyorum vermezseniz çalışmam. Daha şartları konuşmadan ya da olmayacakları istemek kusura bakmayın tribünlere oynamak olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber