İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2019 00:07, Son Güncelleme : 29 Eylül 2019 00:10
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

EMNİYETTEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan EmniyetTeşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birincifıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Okullara alınacak öğrenci adayları için giriş raporu aldırılır ve öğrenci adayları A dilimi sağlık şartlarınauygun olmak zorundadırlar."

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesininikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"g) Giriş raporunda bulunan Hastane Sağlık Kuruluonay kısmında hangi branş hekimlerinin onayının bulunacağı Hastane SağlıkKurulu veya Hastane Yönetimi tarafından belirlenir, kişide tespit edilenhastalıklar veya sakatlıklar, bu uzmanlık dallarının dışında ise ilgilibranşların uzman hekimlerinin de giriş raporunun onay kısmında onaylarınınbulunması şarttır. Sağlık Kurulunda bulunan hekimler birbirlerinin yerinekarar veremezler."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncümaddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "ve Emniyet Hizmetleri Sınıfındanayrıldıktan sonra geri dönüşlerde," ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"(6) Emniyet Hizmetleri Sınıfından ayrıldıktansonra geri dönüşlerde, A-B-C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar, EmniyetHizmetleri Sınıfına atanmaya hak kazanırlar. D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanamazlar, istekleri halindeEmniyet Hizmetleri Sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına atanmaya hakkazanırlar. Tüm branşlar için E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar,Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar.

(7) Engelli personel olarak Emniyet Teşkilatınaataması yapılacak olanlarda, psikiyatrik hastalıklar açısından engel oranı bulunanlar Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 15 incimaddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Personelin almış olduğu sağlıkkurulu raporu şeklinde düzenlenmiş istirahat raporları Emniyet Teşkilatındagörevli hekimlerce incelenir."

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi ile üçüncü fıkrasının (c) bendiaşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Psikiyatrik hastalıklar hariç, D dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilen polis amiri personel hakkında sağlıkkomisyonunca karar verilir, gerek duyulması halinde birim amirlerindenkişinin görevini yapıp yapamadığına dair rapor istenir."

"c) Psikiyatrik hastalıkları nedeniyle D dilimisağlık şartlarını taşıyanlardan, zaman içerisinde hastalığı nedeniylegörevlerini sürdüremeyen, hizmetlerinden yararlanılamayan, iş güvenliğinibozan veya etrafına tehlike arz edenlerin durumu hakkında sağlıkkomisyonunca karar verilir, gerek duyulması halinde birim amirlerindenkişinin görevini yapıp yapamadığına, etrafına tehlike arz edecek şekilde iş güvenliğini bozup bozmadığına dair rapor istenir. Sağlık dosyası sağlıkkomisyonunca değerlendirilir. Sağlık komisyonu tarafından bulunduğu görevdeçalışabileceklerine karar verilenler, aynı hizmet sınıfında çalışmaya devamederler. Bulunduğu görevde çalışamayacağına karar verilenler, Emniyet Teşkilatındaçalışmaya devam edemezler. Bu durumda olanların sağlık kurulu raporları vesağlık dosyaları maluliyet yönünden gerekli işlemler yapılmak üzere SosyalGüvenlik Kurumuna gönderilir."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 18 incimaddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"d) Son durum ve dilim belirtir sağlık kuruluraporunun onay kısmında hangi branş hekimlerinin onayının bulunacağı Hastane Sağlık Kurulu veya Hastane Yönetimi tarafından belirlenir, kişihakkında son durum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporu düzenlenmesiistenilen hastalıklar veya sakatlıklar ile Hastane Sağlık Kurulu tarafındankişide tespit edilecek olan diğer hastalıklar veya sakatlıklar, bu uzmanlıkdallarının dışında ise ilgili branşların uzman hekimlerinin de son durum vedilim belirtir sağlık kurulu raporunun onay kısmında onaylarının bulunmasışarttır. Son durum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporu düzenlenmesiistenilen hastalıklar veya sakatlıklar ile hastalık veya sakatlık olmasa dadurum tespiti yapılması istenilen branşlar yönünden kişinin sağlam olarakdeğerlendirilmesi durumunda, ilgili branşların uzman hekimlerinin de sondurum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporunun onay kısmında onaylarınınbulunması şarttır. Sağlık Kurulunda bulunan hekimler birbirlerinin yerinekarar veremezler."

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 27 ncimaddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Emniyet Teşkilatında çalışacak bütün hizmetsınıflarına ait personelin göreve başlayabilmeleri için bu Yönetmelikhükümleri gereği aldırılan giriş raporu, Emniyet Teşkilatındagörevlendirilecek olan uçuş personeline aldırılmaz. Uçuş personelininkendileri için tanımlanmış olan mevzuata uygun şekilde düzenlenen güncelsağlık sertifikasına sahip olmaları yeterlidir. İlgili mevzuatındatanımlanan sıklıkta sağlık sertifikasının güncellenmesi şartıylagörevlerinde çalışırlar. Maluliyet gerektirecek sakatlıklara veyayaralanmalara maruz kalmaları durumunda, 16 ncı ve 17 nci maddelerdetanımlanan kendi hizmet sınıflarına ilişkin hükümlere tabidirler."

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alanEK-1, EK-2 ve EK-3 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 - Bu Yönetmelik yayımı tarihindeyürürlüğe girer.

MADDE 10 - BuYönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Ekleri için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber