Üniversite Kamu İşçisi statüsünde 'Erkek Berberi' almak için ilana çıktı

Gazi Üniversitesi sürekli işçi alımında unvan kapsamını genişleterek Erkek Berberi almak için ilana çıktı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Eylül 2019 11:00, Son Güncelleme : 30 Eylül 2019 10:18
Üniversite Kamu İşçisi statüsünde 'Erkek Berberi' almak için ilana çıktı

Gazi Üniversitesi sürekli işçi alımında unvan kapsamını genişleterek Erkek Berberi almak için ilana çıktı.

Bilindiği üzere, 27 Eylül 2019 tarihli haberimizde; kamu kurumlarının sürekli işçi alımlarında ilgili mevzuata uygun hareket etmediklerini, birçok farklı unvanda alıma gidildiği ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından kurumlara bu konuda uyarıda bulunulması gerektiğine dikkat çekmiştik.

Ancak, haberimizden çok kısa bir süre sonra bu defa Gazi Üniversitesi tarafından birçok farklı alanda toplam 77 sürekli işçi kadrosu 30 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilmiştir.

İlan edilen unvanlara baktığımızda; "İnşaat Mühendisi, Bilgisayar Programcısı, Bilgisayar Programcılığı Teknikeri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanı, Aşçı, Garson (Servis Elemanı), Büro Memuru, Temel İmalat (Talaşlı) ve Montaj Elemanı, Elektrik Teknisyeni, Elektromekanik Taşıyıcılar Teknisyeni, Kaynak Teknisyeni, Sıhhi Tesisatçı, Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Mobilya Döşeme Teknisyeni, Grafik Teknisyeni, Haberleşme Sistemleri Teknisyeni, Güvenlik Görevlisi, İnşaat Boyacısı, Erkek Berberi, Hastane Hizmetlisi, Temizlik Görevlisi" olmak üzere 21 farklı meslek kodundan alım yoluna gidilmiştir.

Öte yandan, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin 1 inci fıkrasında; "Atölye, şantiye, fabrika ve çiftlik gibi işçi istihdamı zorunlu olan hizmet birimleri ile temizlik, koruma ve güvenlik, bakım ve onarım gibi destek hizmetleri için Cumhurbaşkanınca sürekli işçi kadrosu ihdas edilebilir." düzenlemesi bulunmaktadır.

Dolayısıyla, yukarıda yer verdiğimiz mevzuatın dışına çıkılarak birçok farklı alandan işçi alımına gidilmesi ilerleyen süreçte hem ilana çıkan kurumlar için hem de yerleşecek adaylar için telafisi güç sonuçlar doğurabilir.

Bu bakımdan, kamu kurumlarının işçi alımında Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından belirlenen unvanlara uygun hareket ederek gecikmeden ilanlarını düzeltmeleri ya da iptal etmelerinde fayda bulunmaktadır.

İŞTE İLAN METNİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber