Sözleşmeli personel başvurularının alınmasında örnek uygulama!

Gazi Üniversitesi, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca istihdam edeceği sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuruları elektronik olarak alıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2019 14:05, Son Güncelleme : 01 Ekim 2019 13:54
Sözleşmeli personel başvurularının alınmasında örnek uygulama!

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca çalıştırılacak sözleşmeli personel pozisyonlarına alımların büyük bir çoğunluğu kurumlara bireysel başvuru usulüyle yürütülmektedir.

Bu kapsamda ilan edilen pozisyonlara birçok kamu kurumu; başvuruları şahsen alarak, adayların posta ile başvurmasına dahi imkan vermemektedir. Teknoloji çağına ve iyi yönetim ilkelerine uygun olmayan bu durumun aksine güzel bir uygulama Gazi Üniversitesi tarafından kısa bir süre önce faaliyete geçirildi.

Üniversite tarafından 30 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilen 37 sözleşmeli personel pozisyonuna başvurular geliştirilen yazılım programıyla https://personelilan.gazi.edu.tr/ adresi üzerinden alınmaya başlamıştır.

Geliştirilen yazılımın Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ve ÖSYM entegrasyonu bulunmasından dolayı, adayların başvuruda öğrenim belgesi ve KPSS puanlarını gösteren belge sunmalarına da gerek kalmamıştır.

Bürokrasiyi ve kırtasiyeciliği azaltacak, kamudan hizmet alanların memnuniyeti arttıracak buna benzer çalışmaların teşvik edilerek tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından en kısa sürede personel başvurularının elektronik ortamda yürütülmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber