Öğretim üyesine 'FETÖ'cü' iftirasına tazminat kararı

Selçuk Üniversitesinde yaşanan olayda, 4 yıl önce kopya çektiği için yakalanan bir öğrenci, 15 Temmuz sonrasında hocasını FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle şikayet etmiştir. Konya Bölge İstinaf Mahkemesi, asılsız ve kişinin bireysel kininden dolayı iftira niteliğinde suç uydurduğu için 3 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. İftira atan öğrenciyle ilgili ceza yargılamasında da 10 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2019 14:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretim üyesine 'FETÖ'cü' iftirasına tazminat kararı

Selçuk Üniversitesinde yaşanan olayda, Ahmet Ali Sertkaya adlı öğretim üyesi hakkında, bir ihbara binaen Savcılık terör bürosunda soruşturma açılmıştır. Darbenin hemen sonrasında yapılan soruşturma hakkında, 1 yıl sonra, FETÖ'yle herhangi bir ilişkisi olmadığı tespiti yapılarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

FETÖ'cü olmakla itham edilen öğretim üyesi, bu iftiradan dolayı sıkıntılı günler geçirmiş, sağlık rapoları almak zorunda kalmıştır. İftira atılan öğretim üyesi, iftirayı atanan, 4 yıl önce kopya ile yakaladığı öğrencisi olduğunu tespit edince dava açmıştır.

İlk derece mahkemesi tazminat istemli davayı reddetmiştir. Bölge İdare Mahkemesi, öğrencinin dersten geçemediği için kişisel husumet beslediği öğretim üyesini ihbar ederek iftira kasdıyla hareket ettiğine kanaat getirmiş, ihbarın şikayet ve hak arama özgürlüğü sınırlarını aştığını belirtmiş ve 3 bin TL tazminata karar vermiştir.

Ayrıca, İftira atan öğrenciyle ilgili, Cumhuriyet Savcılığının düzenlediği iddianame sonrasında yapılan yargılamada da 10 ay hapis cezası verildi.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber