Gazlı ve kolalı içecek uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA (İHA) - Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Şube Başkanı Dr. Ramazan Yıldız, gazlı ve kolalı içeceklerde bulunan bazı maddelerin özellikle çocukların sağlığını tehdit ettiğini bildirdi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, özellikle yaz mevsiminde gazlı ve kolalı içeceklere olan talebin özellikle çocuklarda arttığını belirterek, ancak yapılan araştırmalarda gazlı ve kolalı içeceklerde bir miktar alkol olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı.

İngiltere'deki Sheffield Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, gazlı ve kolalı içeceklerdeki sodyum benzoat maddesinin hücrelere ciddi zarar verdiğinin ortaya konulduğunu vurgulayan Yıldız, "Gazlı içeceklerde ve bazı soslarda kullanılan bu madde, hücrelerin ciddi şekilde bozulmasına yol açıyor. DNA'nın zarar görmesiyle, parkinson, sinir sistemi bozukluğu hastalıkları ve yaşlanmaya yol açıyor" dedi.

Gazlı ve kolalı içeceklerin özellikle çocukların sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Dr. Ramazan Yıldız, sıcak yaz günlerinde serinlemek için gazlı ve kolalı içecekler yerine, meyve suları ve ayran içilmesini tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber