Mersin Şehir hastanesinde 4 kez başhekim değişti

Mersin il Sağlık müdürü Dr. Sinan Bahçacı, 2 yıllık süre zarfında, Mersin şehir hastanesinde 4 kez başhekim değişikliği yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2019 09:31, Son Güncelleme : 02 Ekim 2019 09:32
Mersin Şehir hastanesinde 4 kez başhekim değişti

Mersin il sağlık müdürlüğünün bazı uygulamaları, Mersin'deki tüm yöneticileri rahatsız eder boyuta geldi.

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi 2017 yılında, 1300 yataklı olarak açıldı. Ancak hastane yönetimi sürekli olarak değiştirildiği kurumsal kültür oluşturulamadı. Hastanenin başhekimleri, Dr. Sinan Bahçacı'nın il müdürü olması sonrasında 4 kez değiştirildi. 4 başhekim de istifa dilekçeleri işleme konularak görevden alındı.

Son olarak geçen hafta içinde, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı ve Şehir Hastanesi Müdürü Gültekin Aksoy, hastane müdür yardımcısı Selahattin Göksu ve yine hastane müdür yardımcısı İlkay Kuru istifa dilekçeleri işleme konarak görevlerine son verildi.

Daha önce şehir hastanesi dışındaki Toros Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanesi başhekimleri de aynı şekilde istifa dilekçeleri alınarak görevden alınmışlardı.

Sağlık camiasında, tüm görevden alma işlemlerinin ihale süreçlerine ilişkin olduğu belirtilmekte, Türkiye'nin başka hiçbir ilinde bu derece bir yönetici değişimi yapılmadığı söylenmekte ve bu şekildeki sık yönetici değişiminin kurumsal kültürü sıfırladığına vurgu yapılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber