Anne karnında bebek ölümlerinin üçte birinin sebebi bulunamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA (CİHAN)-Anne karnındaki bebek ölümlerinin üçte birinde hiçbir sebep bulunamadığını kaydeden uzmanlar, bebeğin hareketlerinde ani bir azalma olması durumunda vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bursa Zübeydehanım Doğumevi Başekim Yardımcısı Opr. Dr. Özer Kutlu, bebeğin 20. gebelik haftasından sonra anne karnında ölmesi sonucu oluşan ölü doğum konusunda anne adaylarına uyarılarda bulundu. Bazen hiç beklenmedik bir anda, hiç bir sebep olmaksızın anne karnında bebek ölümünün olabileceğini belirten Kutlu, şunları söyledi: "Bu ölümlerin 200 gebelikte bir görülür. Yaklaşık yüzde 14`ü doğum anında olmaktadır. Anne karnındaki bebek ölümlerinin üçte birinde hiç bir sebep bulunamamaktadır. Bebeğin anne karnında sıkıntıda olduğunu gösteren en önemli bulgu hareketlerinin azalması ve güçsüzleşmesidir. Bunun ardından ölüm gelebilir. Genellikle bebeğin öldüğü ultrason ile saptanır ve doğum uyarılarak bebek ve plasenta dışarı alınır."

Dr. Kutlu, anne adaylarına şu önerilerde bulundu: "Bebeğinizin hareketlerinde ani bir azalma olduğunu veya durduğunu hissederseniz zaman kaybetmeden doktorunuza ulaşınız. Şeker hastalığı tansiyon veya benzeri risk faktörleri varsa kontrollerinizi aksatmayınız. Önerilere dikkatle uyunuz. Daha önce benzeri olaylar yaşamışsanız bu gebelikte riskiniz yüksektir. Dikkatli olunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber