100 bin şimşek bir günde çaktı!

Beklenilen gök gürültülü sağanak geldi. Birçok şehirde yollar göle döndü, evleri ve iş yerlerini su bastı, ağaçlar devrildi, araçlar hasar gördü. Fırtınadan özellikle İstanbul etkilendi. Megakentliler korku dolu bir gece geçirdi. Yağmurun yarından itibaren şehri terk etmesi bekleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2019 07:26, Son Güncelleme : 06 Ekim 2019 09:39
100 bin şimşek bir günde çaktı!

Yaz bitti, sonbahar geldi. Malum havalar da soğudu. Dün birçok ilde şiddetli yağış etkili oldu. İşte fırtınanın vurduğu iller:

- İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak dün gece geldi. Gökyüzü şimşeklerle aydınlandı. Saat 01.20'den saat 03.44'e kadar dört bin şimşek, 100 de yıldırım görüldü. Türkiye genelinde ise önceki gün öğle saatlerinden dün sabaha kadar yaklaşık 100 bin şimşek ve yıldırım meydana geldi. Megakentte özellikle boğaz çevresinde 18 evin çatısı uçtu, 32 ağaç devrildi ve 28 evi su bastı. Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de metrekareye ortalama 10 ila 35 kilogram yağış düştü. Yağışın yarından itibaren kenti terk etmesi ve hava sıcaklıklarının gelecek hafta 19-23 derece olması bekleniyor.

- Sağanak, İzmir'i de savaş alanına çevirdi. Şiddetli rüzgar ve şimşek vatandaşlara korku dolu bir gece yaşattı. Rögarlar taştı, yollarda çökmeler meydana geldi. Sokak ve caddeler göle dönerken bazı işyerlerini su bastı. Sürücüler, yoğun yağış ve karanlıkta ilerlemekte güçlük çekti. Bazı sokaklar araç girişine kapatıldı.

- Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde fırtına sebebiyle Merkez ve Düzağaç Mahallesi'nde bazı ağaçlar devrildi. Belediye tarafından yapılan kapalı havuz ve bir iş yerinin çatısı da yerinden söküldü. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut "Çok şükür herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde sağanak sonucu bazı ev ve iş yerlerinin zemin katında su baskınları oluştu. Zor anlar yaşayan vatandaşlar, kendi imkanlarının yanı sıra itfaiyenin yardımıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Trafikte ise aksamalar oldu. Bir esnaf, birçok işletmenin su altında kaldığını, altyapının yetersiz olduğunu söyledi. Yetkililer, ilçeye yaklaşık iki saatte metrekareye 49,4 kilogram yağış düştüğü, yağışın aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

- Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 45 dakika boyunca aralıksız yağan yağmur, benzer görüntülerin oluşmasına sebep oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber