ABD: Twitten dolayı özür diliyoruz, pişmanlığımızı yineliyoruz

ABD Büyükelçiliği'nden Bahçeli tweet'i ile ilgili yeni açıklama.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2019 17:11, Son Güncelleme : 06 Ekim 2019 18:14
ABD: Twitten dolayı özür diliyoruz, pişmanlığımızı yineliyoruz

ABD Büyükelçiliği, Twitter hesabından Devlet Bahçeli ile ilgili olumsuz bir paylaşımın beğenilmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Twitter hesabımızda meydana gelen hata için özür dileriz. Kendimizi Ergun Babahan'la ya da tweetinin içeriğini ilişkilendirmiyor ya da onaylamıyoruz. Bu hata için pişmanlığımızı yineliyoruz."

NE OLMUŞTU

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin Twitter hesabı, hakkında gözaltı kararı olan ve yurtdışında bulunan Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili attığı tweeti beğendi. Babahan, söz konusu paylaşımında ''Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Bu 'vatansız' firarinin (Ergun Babahan) yaptığı paylaşımın ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından beğenilmesi, ederi 1 dolar olan meczubun sözlerinden daha vahimdir ve ABD destekli yeni bir operasyonun da başladığının delilidir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabının, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin sağlığına ilişkin insani açıdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykırı 'beğeni'sini şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elçilik, konuya ilişkin MHP'den gelen tepkilerin ardından tweetin 'yanlışlıkla' beğenildiğini açıklamıştı. Elçilik yaptığı açıklamada "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber