Kayyum hem kar ettirdi hem borç ödedi

Aydınlı Grubu'nun CEO'su Erol, kullanılan kredi hacminin yüzde 40 azaldığını, şirketin de karda olduğunu söyledi. Geçen yıl 85 milyon vergi ödediklerini belirten Erol, "6 bin 100 çalışanımız maaşını bir gün bile geç almadı" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ekim 2019 09:30, Son Güncelleme : 09 Ekim 2019 09:31
Kayyum hem kar ettirdi hem borç ödedi

Yurtdışı operasyonları ile birlikte 600 mağazayı aşan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Aydınlı Grubu, kayyum yönetiminde hızla büyüyor. Grubun CEO'su Gökay Erol, şirket kayyuma geçtikten sonra kredi hacminin yüzde 40 azaldığını, karlılıkta sektörde birinci sırada yer aldığını söyledi.

BAŞARILI OPERASYON

Şirketin devlete vergi borcu olduğu iddialarını sert bir dille yalanlayan Erol, şunları belirtti: "2018'de 85 milyon lira vergi ödemişiz. Bu yılın ilk 6 ayında ödediğimiz rakam ise 40 milyon lira. Kayyum şirkette başarılı bir operasyon yürütüyor. Büyümenin getirdiği bazı yükler olabiliyor ama kurum karlı. Her kurum kredi kullanır ama krediyi alırsınız sonra da kapatırsınız. Yurtdışından 10 milyon dolar alacağınız vardır. Alacağınız 3 gün gecikirse bir ihtiyaç doğar. 150 tedarikçimiz, 70 bayimiz var. Yılda 1 milyar TL'lik ürün tedariki yapıyoruz. Bunların birinden bile 'Paramı almadım' sözünü duyamazsınız. Herkes gününde parasını alır. 6 bin 100 çalışanımız maaşını primini bir gün geç almaz."

2020'de ciddi bir büyümeye girmeye hazırlandıklarını dile getiren Erol, 12-14 yeni Pierre Cardin, 10 yeni Cacharel mağazası açacaklarını US Polo Assn Kids mağazalarını da büyüteceklerini söyledi. Bir yandan da yeni bir açılıma hazırlanan grup erkek, kadın, çocuk ayakkabı, çanta ve aksesuvarlarından oluşan US Polo Assn. aksesuvar mağazaları açmak için düğmeye bastı. Bu mağazaların denemesi ilk olarak yıl içinde Rusya'da yapılacak. Yıl bitmeden İstanbul'da da ilk aksesuvar mağazasını açacaklarını belirten Erol, 2020'de mağaza sayısını 50'ye çıkaracaklarını kaydetti. Erol, yeni açılacak mağazalarla yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlamayı öngördüklerini dile getirdi.

HEDEF 2.5 MILYAR TL CİRO

Şirketin 80 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştığını ve ürünlerinin tamamına yakınını Türkiye'de ürettiğini dile getiren Erol, geçen yılı 2.1 milyar TL ciro ile kapattıklarını, bu yıl ise 2.5 milyar TL ciro hedeflediklerini söyledi. Cironun yüzde 15'inin e-Ticaret'ten elde etmeyi öngördüklerini ifade eden Erol, bu yıl internette 300 milyon TL'lik satış yapacaklarını kaydetti.

İADE ÜRÜNLER KIZILAY'A BAĞIŞLANIYOR

Müşterilerden iade aldıkları ürünlerin tadilatını yaptırıp, tekstil ürünlerini ise yıkatıp ütületip Kızılay'a bağışladıklarını dile getiren Erol, bu yolla Kızılay'a yılda 600-700 bin adet ürün bağışladıklarını söyledi. Erol bu nedenle kurumdan her yıl teşekkür plaketi aldıkları bilgisini verdi.

PINAR ÇELİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber