İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ uzmanı diye kart bastırıp, işe gitmeden maaş almış

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde herkesi şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Belediye işçilerinden biri kendisi için 'FETÖ uzmanı' diye kartvizit bastırıp yıllarca işe gitmedi. Devlet adamıyım dedi ancak MİT yalanladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2019 14:26, Son Güncelleme : 09 Ekim 2019 14:33
FETÖ uzmanı diye kart bastırıp, işe gitmeden maaş almış

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi geçen gün 'belediyede işten çıkarılan işçiler' tartışmasına sahne oldu. AK Partili meclis üyelerinin belediyede yaşanan işten çıkarmalara ilişkin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "İşten çıkarılanlardan biri kendisine FETÖ uzmanı diye kart çıkartmış, bu nedenle işe gelmiyor" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz da, kartviziti paylaşarak FETÖ Uzmanı ünvanı kullanan kişinin Çetin A. olduğunu yazdı. Saymaz, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda 'FETÖ Uzmanı' diye kartı basılan Çetin A'nın 4 yılda işe gitmeden 270 bin TL maaş aldığını aktardı

Saymaz, 18 Eylül'de A'ya "Neden işe gelmiyorsun" diye sorulunca A'nın "Devlete çalışıyorum" dediğini, bunun üzerine MİT'in A'yı tanımadığı şeklinde açıklama yaptığını aktardı.İsmail Saymaz ayrıca A'nın işten çıkartılacağını belirtti.

A. kendisini savundu: Mansur Başkan'a da operasyon çektiler

FETÖ Uzmanı kartviziti bastıran Çetin A. ise konuyla ilgili açıklama yaparak "Bana operasyon çektiler. Benim üzerimden Mansur Başkan'a da operasyon çektiler" dedi. Kartvizit bastırdığının doğrulayan Acar şunları söyledi:

FETÖ'nün askeri mahrem imamlarından biriydim

FETÖ'nün askeri mahrem imamlarından biriydim. 2009'da bunlar beni, FETÖ içindeki bazı yanlışları görüp konuşmaya başladığım için attı. En son FETÖ'nün yurt dışı okullarında öğretmenlik yaptım, yöneticilik yaptım. Bunlar beni atınca, Türkiye Cumhuriyeti'nin bazı kurumlarıyla tanıştım.

Bu arkadaş bizim için önemli buna maaşını verin dediler

Çalışmalarım üzerine, gerek yargıdan, gerek güvenlik kurumlarından o dönemin yetkilileri, 'Bu arkadaş bizim için önemli. Siz buna maaşını verin. Bu arkadaş çalışmalara devam etsin' dediler. Mansur Bey başkan olana kadar bu devam etti.

BELKA'dan aldığım maaş 6 bin liraydı

Mansur Bey'den, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos maaşlarımı da aldım. BELKA adındaki şirketten aldığım son maaş 6 bin 282 liraydı.

Belediyeden çok önemli bir bürokratı aradılar

15 Mayıs 2019'da benimle alakalı işe gelmediğime dair bir tutanak tutulmuş. Bunun üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli bir bürokrat aranarak, 'Bu arkadaş devletimiz için önemli birisi. Buna yanlış yapmayın' denildi. Kimin aradığını, kimin arandığını söyleyemem.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber