Bakan yardımcısı: Sağlıkta otelcilik hizmetlerini artırmalıyız

Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşen 'Ankara İli Başhekimler Toplantısı', Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven'in başkanlığında toplandı. Güven, sözlerini şöyle sürdürdü "Sağlıkta aldığı tedavinin veya hizmetin kalitesinden daha çok hemşirenin veya personelin kendisine gösterilen davranışı, yatakların ve ortamın temizliği, yemeğin sunumu gibi unsurlar biraz daha ön plana çıkabiliyor. Bu süreçte bundan sonra kalitenin artırılmasına yönelmemiz gerekiyor. Herkesin kendi hastanesinde öncelikle, otelcilik hizmetlerinin artırmaya yönelik çalışması gerekmektedir." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2019 18:17, Son Güncelleme : 09 Ekim 2019 18:19
Bakan yardımcısı: Sağlıkta otelcilik hizmetlerini artırmalıyız

Toplantıya, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven'in yanı sıra Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Ankara ili sağlık tesislerinin başhekimleri ile çok sayıda yönetici katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlıkta büyük bir dönüşüm sağlandığını belirten Güven, koğuş sisteminden nitelikli yataklara, insanların hekime ulaşamadığı bir sistemden hekime Avrupa standartlarının 3 katı ulaşabildiği sisteme, birçok malzeme ve tedavi imkanlarını kendi cebinden karşıladığı bir sistemden artık devlet tarafından karşılandığı bir sisteme ve dünyada eşi çok nadir rastlanan üst düzey Şehir Hastaneleri Sistemine doğru bir dönüşüm yaşandığını kaydetti.

Bundan sonraki aşamanın kalitede dönüşümün sağlanması olduğuna dikkat çeken Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıkta aldığı tedavinin veya hizmetin kalitesinden daha çok hemşirenin veya personelin kendisine gösterilen davranışı, yatakların ve ortamın temizliği, yemeğin sunumu gibi unsurlar biraz daha ön plana çıkabiliyor. Bu süreçte bundan sonra kalitenin artırılmasına yönelmemiz gerekiyor. Herkesin kendi hastanesinde öncelikle, otelcilik hizmetlerinin artırmaya yönelik çalışması gerekmektedir."

Hasta ve hekimlerin hastanelere dağılımındaki sorunlara değinen Bakan Yardımcısı Güven, sağlık tesislerinin en verimli şekilde kullanılması ve bir taraftan da diğer hastanelerin üzerinden yükün azaltılmasının önemli olduğunu belirtti.

Ankara'nın hem başkent olması hem de gerek yatak gerek insan kapasitesi bakımından önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Güven, temel hedefin mümkün olabildiğince vatandaşın önemli sağlık sorunlarının bir kısmının bulunduğu ilde veya bölgede çözmek olduğunu ifade etti.

Sağlık hizmetinin sayısını arttırmaktan çok kalitesine yönelik çabalar içerisinde olduklarını vurgulayan Güven, Bakanlıkta bununla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi.

Toplantı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sunum ve karşılıklı istişareler ile sonlandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber