Öğretmenlerinin gözünden 'Abdullah Gül'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün lise öğrenimini tamamladığı Kayseri Lisesi'ndeki öğretmenleri, efendi kişiliğinden övgüyle söz ettiler.

Bugüne dek başta 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olmak üzere birçok devlet adamı ve ünlü isim yetiştiren tarihi Kayseri Lisesi'nden 1967-1968 eğitim öğretim yılında mezun olan Gül'ün öğretmenleri, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı'nın öğrencilik yıllarını anlatırken övgü dolu sözler dile getirdiler.

AA muhabirinin görüştüğü, Cumhurbaşkanı Gül'ün hayatta kalan öğretmenleri, Gül'ü ''sessiz, sakin, büyüklerine karşı saygılı olması ve efendiliği'' ile hatırladıklarını söylediler.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kimya Öğretmeni Şenol Terzioğlu, öğrencisinin cumhurbaşkanı olmasının, bir öğretmenin yaşayabileceği en büyük mutluluk olduğunu dile getirdi.

Gül'ün öğrencilik yıllarında içinde bulunan cevheri dışarı çıkararak başarılı bir devlet adamı olduğunu ifade eden Terzioğlu, Gül'ün ailesi ile aynı binada oturduklarını, okul hayatı dışında komşu olarak tanıdığı Gül'ün mazbut bir yapısı olduğunu kaydetti.

Gül'ü en çok sessiz kişiliği ile hatırladığını anlatan Terzioğlu, şunları söyledi:

''Böyle bir öğrenci yetiştirmenin gururunu yaşıyorum. Okulda derslerinde notları bakımından çok süper bir öğrenci değildi, ancak derslerine çalışır, diğer yaşıtları gibi yaramazlık, şımarıklık kesinlikle yapmazdı. İçindeki cevher o zamandan belliydi. Yıllar sonra içindeki cevheri ortaya çıkardı. Ailesi de çok mazbut ve mütevazi idi. Ailesinin etkisiyle Abdullah Bey çok efendi, son derece saygılı bir çocuktu. Daha önce kendisinin başbakan olmasının gururunu yaşamıştık, şimdi gururumuz daha da arttı. Kendisinin tarafsız olmasını bekliyorum. Bu konuda kendisine güveniyorum. Abdullah Bey'in tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına, bu konuda kendisini eleştirenleri şaşırtacağına eminim. Herkesin kendi kişisel görüşleri vardır, ama Abdullah Bey, bu görüşleri bir kenara bırakıp kendisinin söylediği gibi herkesin cumhurbaşkanı olacaktır.''

Şenol Terzioğlu'nun eşi ve Gül'ün beden eğitimi öğretmeni olan Hayri Terzioğlu da Gül'ü sessiz ve efendi kişiliği ile hatırladığını söyledi.

Gül'ün öğrencilik yıllarında sportif ve atletik bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Terzioğlu, beden eğitim dersi notunun ''10'' olduğunu belirtti.

Okul dışında Gül'ün ailesi ile komşuluk ilişkileri de bulunduğunu hatırlatan Terzioğlu, Gül'ü ev dışında ve sokaklarda pek görünmediğini anlattı.

Gül'ün cumhurbaşkanlığı görevini layıkıyla yerine getireceğini vurgulayan Terzioğlu, ''Kendisinin 70 milyonun cumhurbaşkanı olmasını bekliyoruz. Atatürk ilkeleri doğrultusunda ülkeyi daha ileriye götürmesini istiyoruz. Bu konuda kendisine güveniyorum'' dedi.

-''ABDULLAH SABIRLIDIR''-

Resim Öğretmeni Nurşen Özdamar, Gül'ün okul yıllarında öğrenciden çok bir yetişkin gibi davrandığını, bu yönüyle diğer öğrencilerden çok farklı olduğunu bildirdi.

Özdamar, şöyle konuştu:

''Çok efendi ve aklı başında bir öğrenciydi. Kendisinin Cumhurbaşkanı olması bizi son derece mutlu etti. Kayseri Lisesi öğretmenleri olarak iki cumhurbaşkanı yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ayrıca ben de Kayserili olarak hemşehrimin cumhurbaşkanı seçilmesine ayrıca sevindim. Görevini en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Türkiye'nin daha ileri gitmesi lazım. Abdullah oldukça sabırlıdır. Türkiye'yi daha ileriye götürmek için çalışacaktır.''

Coğrafya ve Jeoloji Öğretmeni Perihan Coşkun da Gül'ü her zaman büyük körüklü çantasıyla hatırladığını kaydetti.

Kayseri'de uzun yıllar yaşamış bir öğretmen olarak, Kayseri'den hem de kendi öğrencisinin cumhurbaşkanı çıkmasına çok sevindiğini vurgulayan Coşkun, ''Laik ve Atatürkçü bir cumhurbaşkanı olmasını istiyorum. Umarım, bu konudaki endişeleri boşa çıkarır'' dedi.

Gül'ün lise 1. sınıftaki Coğrafya Öğretmeni Mefkure Kılınçaslan ise Cumhurbaşkanı Gül'ün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber