'Grip aşısı mutlaka sonbahar aylarında yapılmalı'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hıdır Çiftçi, gribe karşı alerjisi olan vatandaşları eylül ayında grip aşısı yapmaları konusunda uyardı.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu kuzey yarım kürede gribin en fazla kış aylarında (Aralık-Mart) ortaya çıktığını belirten Çiftçi, sonbaharda özellikle (Eylül-Ekim-Kasım) aylarında mutlaka aşı yapılması gerektiğini söyledi.

Aşı yapılması için en uygun zaman bu aylar olduğunu ifade eden Çiftçi, "Bazen grip salgını Mart sonu ve Nisan aylarına kayabilir. Bu nedenle (özellikle risk gruplarında olup da aşılanmayanlara) kış ayları içinde aşı yapılabilir. Aslında her ülke için aşı önerilerinin belirlenmesi gerekmektedir. Güney yarımküreye mayıs-ağustos ayı içinde gidecek olan ve o sonbahar-kışta aşılanmamış olan risk gruplarındaki kişilerin bir hekimle görüşerek aşı yapması gerekir. Aşıların çoğunda olduğu gibi grip aşısı da yüzde 100 koruyucu değildir. Ayrıca grip virüsünün bazı özellikleri aşının koruyuculuğunu azaltmaktadır. Grip virüsünün antijenik yapısı sürekli değişim gösterdiği için her yıl yeniden aşılanmak gerekir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber