Almanya'dan Türkiye'ye silah satışı yasağı

Almanya, Türkiye'nin Suriye'de devam eden Barış Pınarı operasyonu nedeniyle Ankara'ya silah satışını yasakladı.

Haber Giriş : 12 Ekim 2019 17:36, Son Güncelleme : 12 Ekim 2019 19:54
Almanya'dan Türkiye'ye silah satışı yasağı

Almanya, Türkiye'nin Suriye'de devam eden Barış Pınarı operasyonu nedeniyle Ankara'ya silah satışını yasakladı.

Almanya'nın Bild gazetesine konuşan Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonu nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Bakan Maas, "Türk ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı operasyon nedeniyle, Federal Hükümet, Türkiye'nin Suriye'de kullanabileceği bütün askeri teçhizatın satışına izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

Çarşamba gününden bu yana Almanya'nın yanı sıra Finlandiya, Hollanda ve Norveç Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle silah satışını askıya aldıklarını açıklamışlardı.

2018 yılında, Almanya, Türkiye'ye 243 milyon euro değerinde silah ihraç etmişti. Bu Almanya'nın toplam silah satışının yaklaşık üçte birine denk geliyor.

Katar ve Somali, Arap Birliği'nin Barış Pınarı açıklamasını veto etti

SİLAH SATIŞINI DURDURACAĞINI AÇIKLAYAN ÜLKE SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Norveç, Finlandiya ve Hollanda da Türkiye'ye yönelik silah ihracatını askıya alacağını açıklamış, İspanya ise 'Suriye'deki gerilimin tırmanması durumunda' Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini duyurmuştu. Almanya'nın da silah satışını askıya alacağını açıklamasıyla, Türkiye'ye silah satışını durduracağını açıklayan ülke sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber