Barış Pınarı Harekatı'na destek veren ve vermeyen ülkeler

Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatı'nı, Macaristan, İspanya, Katar ve KKTC desteklerken; İngiltere ve İsveç dahil birçok ülke desteklemedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2019 18:26, Son Güncelleme : 13 Ekim 2019 19:22
Barış Pınarı Harekatı'na destek veren ve vermeyen ülkeler
Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatı'nı, Macaristan, İspanya, Katar ve KKTC desteklerken; İngiltere ve İsveç dahil birçok ülke desteklemedi.

1

Harekata destek veren ülkeler

Azerbaycan: Barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Barış Pınarı Harekatı'nın barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz" açıklaması yapıldı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağı belirtildi.

3

Kuzey Makedonya: TBMM, barış ve huzur getirmek için haklı olarak Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır

Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH), "Gözümüzün nuru, anavatanımız Türkiye, bu tehlikelere son vermek üzere TBMM'deki bütün (HDP hariç) partilerin desteğini sağlayarak bölgeye barış ve huzur getirmek için haklı olarak Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır." açıklamasında bulundu.

4

Pakistan: Türkiye'nin güvenliği, bölgesel istikrar ve Suriye'de barışçıl çözüm için attığı adımları destekliyor, başarılı olmaları için dua ediyoruz

Pakistan Başbakanı İmran Han, Barış Pınarı Harekatı'na destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Pakistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Terörün 70 binden fazla can aldığı, 3 milyondan fazla mültecinin bulunduğu bir ülke olarak Pakistan, 40 bin vatandaşını teröre kurban etmiş Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehdit ve zorlukların farkındadır. Pakistan her zaman olduğu gibi Türkiye'nin arkasındadır ve Türkiye'yi tamamen desteklemektedir. Türkiye'nin güvenliği, bölgesel istikrar ve Suriye'de barışçıl çözüm için attığı adımları destekliyor, başarılı olmaları için dua ediyoruz" denildi.

5

Sırbistan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Suriye sınırındaki güvenliği sağlamak amacıyla gösterdiği tüm çabaları desteklediğini belirtti

Sırbistan'daki Sancak Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı ve Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en önemli siyasi figürlerinden biri olan Sulejman Ugljanin, destek mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Suriye sınırındaki güvenliği sağlamak amacıyla gösterdiği tüm çabaları desteklediğini belirtti.

6

Macaristan: Ülkeler sınırlarını savunabilir

Salı günü hazırlanan ve çarşamba günü AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayınlanması beklenen bildiri, Macaristan'ın veto etmesi nedeniyle gecikti. Macaristan, vetosuna gerekçe olarak ''Ülkeler sınırlarını savunabilir" dedi.

7

İspanya: Krizde gerilimi düşürür

İspanya NATO Delagasyonu, 7 Ekim'de operasyon hakkında yaptığı paylaşımda "Türkiye'ye destek, ittifakın sınırındaki krizde, gerilimin düşürülmesine katkı sağlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

8

Katar: Erdoğan'ı arayıp destek verdi

Katar lideri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, operasyonun başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde desteklerini iletti.

9

KKTC: Barışın getirileceğinden eminiz

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Anavatan Türkiye'nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye'de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği 'Barış Pınarı' askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye'mizin yanındadır. Dualarımız Mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah, Türkiye'mizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

10

Harekata destek vermeyen ülkeler

Terör örgütü YPG'ye yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı, birçok ülkeyi rahatsız etti. İşte o ülkeler...

11

Suudi Arabistan

12

İsveç

13

Almanya

14

Danimarka

15

Fransa

16

Hollanda

17

Mısır

18

Kanada

19

İran

20

Finlandiya

21

İngiltere

22

Lübnan

23

BAE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber