Kamu lojmanları bile kaçak ADSL kullanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY (CİHAN)-Hatay'da kaçakçılık her alanda yaşanırken Asimetrik Sayısal Abone Hattı (ADSL) kaçak kullanımı da arttı. Kayıt dışı ADSL bağlantıları Türk Telekom yetkililerini düşündürüyor. Telekom yetkilileri, bir yandan kampanyalar düzenleyip internet kullanıcı sayısını artırmaya çalışırken, bir taraftan da ADSL'yi kaçak kullananlarla mücadele ediyor.

Türk Telekom'dan internet aboneliği alan bazı vatandaşlar, paralel bağlantı kurarak apartmandaki komşularına kaçak olarak satıyor. Komşusuna kaçak ADSL satanlar kendi aboneliğini bedavaya getiriyor. Bu yolla kaçak ADSL'den kar edenlerin bile olduğu bildirildi. Bazı internet kafe sahipleri de benzer yöntemlerle para kazanırken, kimi apartman sakinleri anlaşıp bir kişi adına abone oluyor, diğerleri ise bu abonelikten faydalanıyor.

Öyle ki Hatay'da kamuya ait lojmanlarda bile kaçak ADSL kullanıldığı ortaya çıktı. Kaçak ADSL kullanımından yakınan Hatay İl Telekom Müdürü Ramazan Gezer, kaçak kullanımın kamu lojmanlarında bile yaşandığını söyledi. 40 bin ADSL kullanıcıları olduğunu belirten Gezer, 15 bin civarında da kaçak kullanımın bulunduğunu belirtti.

Müteahhitlerin yaptıkları binalarda her daireye ADSL bağlantısının bulunduğunu müşterisine duyurmasının aslında burada kaçak ADSL var anlamına geldiğini hatırlatan Gezer, göz göre göre kaçak kullanmaya kalkışanlar olduğundan yakındı. Bir ekip oluşturduklarını ve bu ekibin yeni bina ve apartmanlarda kaçak ADSL kullananları tespit çalışmaları yaptıklarını belirten Gezer, kaçak ADSL kullananların tespit edilmesi halinde bunların aboneliklerinin iptal edildiğini söyledi.

"AYNI ADSL'Yİ KULANMAK BAŞ AĞRITIR"

Bu durumun yasal olarak bir cezası olmadığı için mücadelenin de caydırıcı olmadığını dile getiren Gezer, "Bundan başka maalesef bir şey yapamıyoruz. Hukuksal boşluklar bulunuyor. Bizim 40 bin ADSL abonemiz var. Bunun yanında 15 bin kaçak ADSL kullananların olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların içerisinde üzülerek söylemeliyim ki kamuya ait lojmanlar da bulunuyor. Yasal olarak bir şey yapamıyoruz ama bir ADSL hattından bütün apartmanın aynı ADSL'yi kullanmasının da büyük sakıncası bulunuyor. Vatandaş bunun farkında değil. Aynı ADSL'yi kullananlardan birinin yasadışı bir yazışma yaptığında söz konusu numarasından bütün apartman sorumlu olacaktır. O zaman başları ağrıyacaktır ama iş işten geçmiş olacaktır"

diye konuştu.

SÖZLEŞME NE DİYOR

Telekom ADSL Sözleşmesi'nde; "Abone, adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL hizmetini amacı dışında kullanamaz. Türk Telekom'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, Türk Telekom tek taraflı olarak, yazılı bildirimiyle sözleşmeyi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya ve 406 sayılı Kanunun 4502 sayılı Kanunla değişik 18'inci maddesi gereğince işlem yapılması için Telekomünikasyon Kurumu'na bildirimde bulunmaya yetkilidir" ifadeleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber