Memur konfederasyonlarından yeni teklif...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur konfederasyonları, Hükümet'in gelecek yıl için önerdiği maaş artışlarına karşı yeni tekliflerini sundu.

Konfederasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye Kamu-Sen, Hükümet'e, memur maaşlarına gelecek yıl iki dönem halinde yüzde 2'şer oranında zam yapılmasını, denge tazminatı alanlara iki dönem halinde 20'şer YTL denge tazminatı ödenmesini ve taban aylığının iki dönem halinde 30'ar YTL artırılmasını önerdi.

Türkiye Kamu-Sen, enflasyonun, maaş artış oranlarının üzerinde çıkması halinde, enflasyon farkının ödenmesini de istedi. Konfederasyon ayrıca sendika üyelik aidatının 15 YTL'ye çıkarılmasını talep etti.

Memur-Sen ise memur maaşlarına gelecek yıl iki dönem yüzde 2'şer oranında zam yapılmasını, denge tazminatı alanlara iki dönem halinde 50'şer YTL denge tazminatı verilmesini, aile yardımının 15 YTL artırılmasını ve taban aylığının iki dönem halinde 10'ar YTL yükseltilmesini talep etti.

Memur-Sen de enflasyonun, maaş artış oranından fazla çıkması halinde oluşacak farkın, çalışanlara ödenmesini istedi. Konfederasyon, sendika üyelik aidatının da 10 YTL'ye çıkarılması talebinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni kabineyi açıklamasının ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı görevini devralmak üzere Adalet Bakanlığı'na gitti.

Şahin'in, konfederasyonların talebini aldıktan sonra Başbakan Erdoğan ile görüşme isteklerinin hatırlatılması üzerine, konfederasyon yetkililerine, bu talebi, Bakanlar Kurulu toplantısında Erdoğan'a ileteceğini bildirdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber