Uçuran meslek, drone pilotluğu

Teknolojiye bağlı olarak gelişen drone pilotluğu geleceğin meslekleri arasında gösteriliyor. Hobi ile başlayan birçok kişi, günümüzde bu işi profesyonel olarak sürdürüyor ve onlarca farklı etkinlikte görev alabiliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ekim 2019 07:06, Son Güncelleme : 15 Ekim 2019 09:08
Uçuran meslek, drone pilotluğu

Gelişen teknolojinin sunduğu nimetler yeni nesil mesleklerin de doğmasına neden oluyor. Son yıllarda hayatımızın bir parçası haline gelen drone teknolojileri de kendi iş kolunu oluşturdu. Bir dönem hobi olarak görülen drone pilotluğu şimdilerde birçok gencin kariyer planlarını süslüyor.

HAVADAKİ ELİMİZ İHA'LAR

Uçurdukları İHA'lardan profesyonel olarak görüntü elde edenler drone pilotu olarak tanımlanıyor. Günümüz şartlarında drone pilotu olmak için yetkili mercilerden gerekli izin ve sertifikayı almak durumundasınız. Onun dışında, bu cihazları uçurmak için özel bir eğitim veya mesleki standartlar bulunmuyor. İsim yapmış birçok kişi, zamanında hobi olarak başladıkları bu işi ticari faaliyete dönüşüyor. Drone pilotları, düğün,konser, miting ve film çekimleri gibi birçok alanda hizmet verebiliyor.

1 SAATLİK UÇUŞ 2 BİN 500 LİRA

Bunun yanında, kendi İHA'sına sahip olan teknoloji şirketleri bünyesinde drone pilotu istihdam etmeye başladı. İşletmeler yanında bireysel olarak serbest zamanlı yani freelance çalışanlar da mevcut. Bugün orta segment model sahibi bir konser kaydından bin lira gelir sağlayabiliyor. 1 saatlik bu uçuşun bedeli 2 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor.

Öte yandan, çevreniz genişledikçe müşteri portföyünüz de artıyor ve masraflarınız karşılanarak başka şehirlere gidebiliyorsunuz. Piyasada bilinenler ayda 15-20 farklı çekime çağrılıyor. Drone pilotluğunda ileri seviyede olanların kazancı ayda 20 bin lirayı bulabiliyor.

Orhan Orhun Ünal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber