Bağımsız ABD yargısı(!), Halkbank için yeni bir iddianame hazırladı

ABD'de New York Güney Bölgesi Savcılığı, İran'a yönelik yaptırımların delinmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında, altı suçtan iddianame hazırladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2019 11:08, Son Güncelleme : 16 Ekim 2019 11:22
Bağımsız ABD yargısı(!), Halkbank için yeni bir iddianame hazırladı

ABD, Halkbank'a karşı dolandırıcılık ve karapara aklama suçlarından yeni bir iddianame hazırladı. Dosya Hakan Atilla'yı yargılayan Yargıç Berman'a verildi.

İddianameyi hazırlayan isimlerden biri olan New York Güney Bölge Savcısı Geoffrey Berman, hazırlanan iddianamede, milyarlarca dolara ulaşan petrol gelirlerinin yasalara aykırı bir şekilde İran'a aktarılması sürecine Halkbank'ın sistemli bir şekilde dahil olduğunu ve bu düzenin bankanın üst düzey yetkilileri tarafından desteklenip korunduğu iddiasına yer verildiğini belirtti.

İddianamede, Cuhmurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, sisteme dahil olmakla itham ediliyor.

Tam da Barış Pınarı Harekatının devam ettiği bu süreçte düzenlenen bu iddianame, ABD yargısının bağımsız olduğu ve ABD'de kuvvetler ayrılığı ilkesi olduğu iddialarının, temelsiz olduğunu gösteriyor.

İddianame sonrasında, Türkiye, kendi bankalarını korumak için, 7 bankanın hisselerinin açığa satış işlemlerini yasakladı. Açığa satış, pay piyasalarında, hisse fiyatlarının yükselişi yerine düşüşünden kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların, sahip olmadıkları hisse senedini ödünç almak kaydıyla satması anlamına geliyor.

Borsa İstanbul, 7 bankanın hisselerinde 'açığa satışı' yasakladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber