30 Ağustos 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 30 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANIYOR

-30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Törenler kapsamında,

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. (Saat:8.45)

-Büyükanıt'ın, Genelkurmay Karargahı'nda tebrikleri kabul etmesinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde geçit töreni yapılacak.(Saat:9.45/11.00)

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yazlık bahçesinde resepsiyon verecek. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. (Saat:20.30)

-DEVLETİN ZİRVESİ HARP OKULLARI DİPLOMA TÖRENİNDE

-Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Kuvvet Komutanları ve çok sayıda bakan, Kara Harp Okulu diploma törenine katılacak. (Saat:16.00)

-YENİ HÜKÜMET ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

-Dün Başakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Hükümet çalışmalarına başlıyor. Kurulması düşünülen yeni bakanlıklar ile Hükümet Programı üzerindeki çalışmalar da yoğunlaşıyor.

-60. HÜKÜMET'İN YÜKÜ AĞIR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan 60. hükümetin en öncelikli konusunu yeni anayasanın hazırlanması oluştururken yargıda reform, nükleer enerji gibi birçok hassas konu da Hükümet'in diğer öncelikleri arasında yer alacak. Uzun süredir ağır bir şekilde ilerleyen AB müzakere sürecinin hızlandırılması, kayıt dışı istihdamla mücadele, bürokrasinin azaltılması, sosyal yapının güçlendirilmesi, istihdam politikaları ve özellikle son dönemlerde artan su sorunu gibi konular da yarın TBMM'de okunacak Hükümet Program'ında yer alacak. 60. Hükümet'i, yürürlük tarihi 1 Ocak 2008'e ertelenen ?Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası? başta olmak üzere birçok yasal düzenleme de bekliyor.

-EKONOMİ'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ

-60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devralacak. (Saat:11.00)

-TÜRK VE AZERİ İŞÇİLERİ GÜÇ BİRLİĞİNE GİDİYOR

-Türkiye ve Azerbaycan işçi konfederasyonları, işçi sınıfının da küreselleşmesi gereğinden hareketle güç birliğine gitme kararı aldı. TÜRK-İŞ ile Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu arasında imzalanan protokole göre, iki ülkenin işçi sınıfı birlikte hareket edecek. Protokol kapsamında Türkiye ve Azerbaycan işçileri, her türlü terörist faaliyetlere karşı duyarlı ve tutarlı yaklaşımlar sergileme kararı da aldı.

-AMERİKA'DAKİ TÜRKLERDEN ADL'YE YANIT GELDİ

-İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği daha önceki duruşunu değiştirerek, sözde Ermeni soykırımını tanımaya başlamasına yanıt ABD'deki Türklerden geldi. Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi, BM Soykırım sözleşmesine göre Ermeni olaylarının soykırım olmadığını hatırlattı.

-AB IRKÇILIĞI İZLEME RAPORU ?FRA 2007?: TÜRKLERE AYRIMCILIK VAR

-Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı'nın hazırladığı ?AB'ye Üye Devletlerde Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığı? başlıklı raporda, AB ülkelerinde Türklere yönelik kimi ırkçı ve ayrımcı uygulamalar örnekleriyle yer aldı.

-OKUL FOBİSİ EN ÇOK KIZLARDA GÖRÜLÜYOR

-Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, okul fobisinin bir çocukluk hastalığı olduğunu belirterek, ailelerin bu konuyu ciddiye almalarını istedi. Aksi halde hastalığın kronikleşeceğini söyleyen Verimli, 6-11 yaş arası çocuklarda daha sık görülen okul fobisinin, kız öğrencilerde görülme oranının yüzde 13, erkek öğrencilerde görülme oranının ise yüzde 9 olduğunu bildirdi.


AA, 30 Ağustos 2007- Perşembe Gündemi

1- Büyük Zafer'in 85. yıl dönümü...

- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında tebrikleri kabul edecek.

- Ankara Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit yapılacak. Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer devlet protokolü de izleyecek.

- Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Heyeti, Devlet Mezarlığını ziyaret edecek.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yazlık bahçesinde resepsiyon verecek. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

- KKTC'deki etkinlikler Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun tebrik kabulüyle başlayacak, ilk tören Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Taarruz'u yönettiği Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköy beldesinde, "Kırık Kağnı" ve "Üç Komutan" anıtlarının açılışı yapılacak.

- Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir'de de törenler düzenlenecek.

- Ege Ordusu Komutanlığında resepsiyon verilecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devralacak.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Xiuhong Ma ile Dış Ticaret Müsteşarlığında görüşecek.

4- 158. Dönem Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin diploma ve sancak devir teslim töreni yapılacak.

- Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

5- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, parti genel merkezinde Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

6- Toplantı...Fuar...

- 5. IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Kongresi'nin açılışı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde açılacak.

7- Kahveciler şirketleşiyor...

- Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu:

- "Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Ticaret Anonim Şirketiyle amacımız, tüp, çay, şeker gibi kahvecilerin çok kullandıkları ürünleri ucuza sağlamak."

8- Motorize hayat "hızla" artıyor...

- Türkiye'deki toplam taşıt sayısı son 15 yılda yüzde 174,6 artış gösterdi.

- Taşıtların yarısını otomobiller oluştururken, Türkiye'de yaklaşık olarak her 5-6 kişiye bir motorlu taşıt, her 12 kişiye de bir otomobil düşüyor.

9- Türkiye'nin dış ticareti büyük illerden...

- 1 milyar doların üzerinde ithalat ve ihracat yapan 7 büyük il bulunurken, ihracatın yüzde 85,4'ü, ithalatın da yüzde 90,6'sı bu illerden yapılıyor.

10- Trakya Birlik'te ayçiçeği alımları...

- Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen:

- "Alımlar başladığından bu yana 68 milyon YTL tutarında 100 bin ton ayçiçeği alımı yaptık."

- "Trakya Birlik, ayçiçeği aldığı ortağını mağdur etmeyecek."

11- Bu yıl düzenlenecek fuarlar...

-Türkiye'de sonbaharla birlikte inşaat, elektronik, elektrik, petrokimya, makine imalatı, otomotiv, tarım, tekstil, gıda, tıp ve hizmet sektörleri gibi çeşitli alanlarda fuarlar düzenlenecek.

-Antalya, Expo Center'da 2007-2008 döneminde, ulusal ve uluslararası 20 fuara, Kocaeli, 2 fuara ve Samsun çeşitli fuarlara ev sahipliği yapacak.

12 -Dünya kayısısının yüzde 90'ı Malatya'dan...

-Dünyada kuru kayısının yüzde 90'ını ürettiği için

"Kayısının Başkenti" olarak nitelendirilen Malatya ve çevresinde 60 bin aile geçimini bu meyveden sağlıyor.

13- Futbolda UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçları, bugün yapılıyor.

- Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda, Hırvatistan'ın Slaven takımıyla, Kayseri Erciyesspor da İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

14- Uluslararası Zafer Kupası Bayanlar Basketbol Turnuvası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sona eriyor.

- Türkiye, son maçını Litvanya ile oynayacak.

15- TFF 2. Lig 2. ve 4. gruplarda 3. hafta maçları bugün yapılacak.

16- Voleybolda 2007-2008 Sezonu 1. ve 2. Lig kuraları, Ankara Sürmeli Otelde çekiliyor.

17- 11. Dünya Atletizm Şampiyonası, Japonya'nın Osaka kentinde sürüyor.

- 9 Türk atleti yurda dönecek.

18- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grupların kuraları, Monaco'da çekilecek.

19- Badmintonda Avrupa Challenger Turnuvası, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde başlayacak.

20- Türkiye Büyükler Tenis Birinciliği'ne, Taç Spor Kulübü kortlarında devam edilecek.

21- Turkcell Süper Lig'de 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.


İHA, 30 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'de Zafer Bayramı'nın 85 yıldönümü törenlerine katılacak, saat 16.00'da Kara Harp Okulu Diploma törenine katılacak, saat 20.30'da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt tarafından Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü münasebetiyle verilecek resepsiyona katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.45'de Genelkurmay Başkanı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tebrikatları kabul edecek, saat 11.00'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılacak, saat 16.00'da Kara Harp Okulu Diploma Törenine katılacak, saat 20.30'da Zafer Bayramı Resepsiyonuna katılacak.

Bakanların programı

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 14.00'de Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Xiuhong ile görüşecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devralacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DTP İstanbul İl Teşkilatı'nda, son gözaltı ve tutuklamalarla ilgili olarak saat 14.00'de basın toplantısı düzenlenecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanacak.

- Zafer Bayramının 85. yıldönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da resmi geçit tören düzenlenecek.

- Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Heyeti, saat 11.30'da Devlet Mezarlığı'nı ziyaret ederek, saygı duruşunda bulunacak.

- Kara Harp Okulu'nda saat 16.00'da mezuniyet töreni düzenlenecek.

- Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü münasebetiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yazlık Bahçesi'nde saat 20.30'de resepsiyon verilecek.

- Türk Hava Kuvvetleri 'Türk Yıldızları' 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kapsamında Ankara üzerinden halka açık olarak hava gösterisi gerçekleştirilecek.

- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, tarafından saat 12.00'de yeni hükümetten beklentiler ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Bahçelievler Belediyesi tarafından Özel Eresin Anadolu Otelcilik Meslek Lisesi yanındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yaptırılan Zübeyde Hanım Büstü'nün açılışı saat 10.30'da yapılacak.

- Fatih'te Büyük Karaman Caddesi'nde bulunan İnsani Yardım Vakfı'nda (İHH) Başbakan Erdoğan'ın sahip çıktığı Iraklı çocuk Şerzat Hüseyin, 4 aylık hasret sonrasında annesi ve 5 kardeşiyle saat 11.00'de bir araya gelecek.

- Saat 16.00'da Üsküdar Belediyesi, Galata Kulesi, Sarayburnu ve Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda Hezarfen Ahmet Çelebi'nin kanatlanıp uçması canlandırılacak.

- Bakırköy Belediyesi'nin organize ettiği Teoman konseri, Özgürlük Meydanı'nda saat 20.00'da başlayacak.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanacak.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dans Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Dans Festivali kapsamında saat 14.00'de sportif Latin dans yarışmaları yapılacak.

- Adapazarı Arifiye Belde Belediyesi'nin düzenlediği sünnet şöleni, saat 18.00'de başlayacak.

- Işın Karaca, Bursa İhsaniye'de konser verecek.

- Şahap Tarzi Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışması, saat 13.30'da başlayacak. Yarışmaya içlerinde 30 İngiliz sporcunun da yer aldığı 150 yüzücü katılacak.

- Samsun'un Yakakent ilçesinde serinlemek için girdikleri denizde boğularak hayatını kaybeden 4 genç toprağa verilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Yunanistan'daki orman yangınları

- Yunanistan'daki orman yangınları kontrol altına alındı.

Kosova'nın nihai statüsü

- Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin görüşmeler Viyana'da devam ediyor.

Sırbistan hükümetinin ilk 100 günü

- Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostunica, hükümetinin ilk 100 gününü değerlendirecek.

Almanya'da sigara yasağı

- Demiryolu işletmesi Deutsche Bahn, tren seferlerinde sigara yasağı uygulaması başlatıyor.

BM Ticaret ve Gelişim Konferansı

- Birleşmiş Milletler Ticaret ve Gelişim Konferansı Cenevre'de gerçekleştirilecek. Konferansta Filistin'e yönelik ekonomik yardım raporu ele alınacak.

Fransa'da yeni ekonomik reform

- Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ekonomik reform programının ikinci aşamasını açıklıyor.

Rusya'da öldürülen gazeteci için protesto

- Öldürülen gazeteci Anna Politkovskaya için gösteri düzenlenecek.

Lavrov-Moratinos görüşmesi

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, İspanyol meslektaşı Miguel Angel Moratinos ile biraraya gelecek.

Rusya'da seçime doğru

- Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Vladimir Churov, Aralık ayında yapılacak seçim öncesi açıklamada bulunacak.

Almanya'daki tren kazasının ardından

- Osnabrueck'te yaşanan tren kazasının ardından incelemelerini tamamlayan kaza kırım heyeti, raporunu açıklayacak. Kazada 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Venedik Film Festivali

- Venedik Film Festivali devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen 2. Yelkenli Yarışları saat 10.00'da yapılacak.

- Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından saat 14.00'te 2007-2008 sezonu kura çekimi yapılacak

- Denizlispor'un Konyaspor maçı hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber