İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KİT'lere atanacak olanlar 3 yıl diğer kurumlara geçiş yapamayacak

Yatırım ve Finansman Kararnamesin geçen yıl eklenen hüküm, 2020 yılı kararnamesinde de aynen yer aldı. Buna göre Kamu İktisadi Teşebbüslerinin sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar, iki istisna haricinde, diğer kamu kurumlarına geçiş yapamayacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ekim 2019 17:00, Son Güncelleme : 16 Ekim 2019 17:16
KİT'lere atanacak olanlar 3 yıl diğer kurumlara geçiş yapamayacak

2020 yılı Yatırım ve Finansman Kararnamesi, 16 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Tıklayınız.

Yatırım ve Finansman kararnamesinde, KPSS ile KİT'lerin sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlara yönelik olarak, geçenlki kararnamede yer alan hüküm, 2020 yılı kararnamesinde de yer aldı. Bu düzenleme şu şekildedir:

"1/1/2020 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz."

DEĞERLENDİRME

1- Düzenleme KİT'lerdeki işçi kadrolarına atananları değil, KİT'lerdeki sözleşmeli personel pozisyonlarına atananları kapsamaktadır.

2- 2020 yılında KİT'lere KPSS ile atananlar, 3 yıl hizmet yapmak zorunda kalacaktır. Bunun istisnası sadece mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalardır. Yani 2020 yılında KİT'lerin sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar, KPSS ile diğer kurumlara atanamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber