İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Avrupa ülkesinden Türkiye'ye destek geldi: Desteklemiyoruz

Türk ordusunun terör örgütü unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken Bulgaristan Başbakan Yardımcısı'ndan Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Bulgaristan, Türkiye'ye desteğini ilan eden 3'üncü Avrupa ülkesi oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2019 21:53, Son Güncelleme : 17 Ekim 2019 22:36
Avrupa ülkesinden Türkiye'ye destek geldi: Desteklemiyoruz

Barış Pınarı Harekatı 9. gününde devam ederken, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, ülkesinin, harekat nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulanmasını desteklemediğini belirtti.

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG tehdini ortadan kaldırmak için Suriye sınırlarında başlattığı Barış Pınarı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam ederken, Bulgaristan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva Zaharieva, Bulgaristan Ulusal Televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Bulgaristan'ın komşusu, müttefiki ve ekonomik ortağı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Bulgaristan ile yapılan göç anlaşmasının gereğini eksiksiz yerine getirdiğini söyleyen Zaharieva, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin endişelerini anlayışla karşılaması gerektiğini belirtti.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIMI DESTEKLEMİYORUZ"

Zaharieva, Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanmasına ilişkin bir soruya "Bulgaristan, Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulanmasını desteklemiyor ve bunun Türkiye ile sürdürmek istediğimiz diyaloğa katkı sağlamayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Türkiye'nin, Bulgaristan'ın iyi bir ekonomik ortağı olduğuna işaret eden Zaharieva, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 4,2 milyar doları aştığını anımsattı.

AVRUPA BİR FİRE DAHA VERDİ

Türkiye'nin, bölgede oluşan terör koridorunu temizlemek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, Macaristan ve İspanya'dan destek açıklamaları gelmişti. Bulgaristan Başbakan Yardımcısı'nın açıklamalarıyla birlikte Avrupa bir fire daha vermiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber