İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün sözde Bartın il imamı gaybubet evinde yakalandı

FETÖ/PDY'nin aralarında sözde Bartın il imamı olduğu iddia edilen M.Y.'nin de bulunduğu 5 şüpheli, saklandıkları "gaybubetevi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2019 15:23, Son Güncelleme : 18 Ekim 2019 15:23
FETÖ'nün sözde Bartın il imamı gaybubet evinde yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde Bartın il imamı olduğu iddia edilen M.Y. ile aynı ilin Ulus İlçesi imamı olduğu ileri sürülen İ.K.'nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli, yakalandı.

İstanbul Emniyet Mudurluğunden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mucadele Şube Mudurluğu ile İstihbarat Şube Mudurluğu görevlilerince FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

FETÖ/PDY soruşturma ve kovuşturmaları kapsamında firari durumda bulunan şahıslarınyakalanmalarına yönelik İstanbul'da 17 Ekim'de, ''örgut içinde saklanma evleri gaybubetevi'' olarak tabir edilen ve örgut uyelerinin saklanmak amacıyla kullandığı tespit edilen 8 farklı adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, farklı soruşturmalarda aranması olan 5 şüphelinin yakalandığı, yakalanan şahıslardan M.Y'nin Bartın İl imamı, İ.K.'nın ise Bartın İli Ulus ilçe imamı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şüphelilerin adresinde yapılan aramalarda, yasaklı kitaplardan Fetullah Gulen'e ait 1 kitap, farklı zarflar içinde 2 bin 130 lira, 888 dolar ve birçok örgutsel materyalin ele geçirildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber