İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okul yöneticisi ek atama duyurusuna çıkılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı; önce norm kadro fazlası yöneticilerin atanması şartıyla eğitim kurumlarına ilk defa yönetici ek atama duyurusuna çıkılarak atama yapılması ve uygulama birliği sağlanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ekim 2019 11:10, Son Güncelleme : 21 Ekim 2019 17:54
Okul yöneticisi ek atama duyurusuna çıkılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlara yönetici görevlendirmeleri; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümlerine göre 2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda yapılmış olup eylül ayı sonu itibariyle yönetici atama işlemleri tamamlanmıştır.

Ancak, yönetici atama işlemleri başladığında açılış onayı gelmediği için duyuruya eklenmeyen okulların yöneticilikleri, yeni açılan okulların yöneticilikleri ve müdür yardımcılığından müdürlüğe atananların boş kalan müdür yardımcılığı kadroları ve proje okullarına atanan yöneticilerin boş bıraktıkları yönetici kadroları bulunmaktadır. Bu okullar şuan ya kurucu müdürlükle veya geçici görevlendirme ile yönetilmektedir. Ayrıca yönetici atamayı yer değiştirme aracı olarak kullanıp istifa edenlerde bulunmaktadır.

YÖNETİCİ EK ATAMA DUYURUSUNA ÇIKILMALIDIR

Diğer taraftan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde asıl olan bir kadronun asaleten sürekli görevle atanmış memurlar eliyle yürütülmesi olduğundan, kamu yararı ve eğitim öğretim yılının başında olduğumuzda dikkate alınarak, boş bulunan okul yöneticisi kadrolarının geçici görevlendirmeyle doldurulması uygulaması yerine; kamu yararı gözetilerek okul müdürlüğü veya müdür yardımcılığı kadrosunun boş kalması yerine ikinci bir ek atama işleminin yapılarak boş kadroların doldurulması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdürlüğe ilk defa görevlendirme" başlıklı 24. maddesinde ve "Müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme" başlıklı 25. maddesinde; "Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren bir sonraki yazılı sınav başvuru tarihinin ilk gününe kadar geçerlidir." hükümleri uyarınca görevlendirmeye esas puanlar bir sonraki yazılı sınav başvuru tarihine kadar geçerli olup bu kapsamda hali hazırda görevlendirmeye esas puanları bulunanlar; eğitim kurumlarına ilk defa yönetici ek atama duyurusuna başvuru yapabilecektir.

İSTANBUL VE SİNOP YÖNETİCİ EK ATAMA DUYURUSUNA ÇIKMIŞTIR

2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Ek Atama Duyurusuna Sadece, İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile Sinop İl Mili Eğitim Müdürlüğü çıkmıştır.

ÖNCELİKLE NORM KADRO FAZLASI YÖNETİCİLER ATANMALIDIR

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Yönetici norm kadrosunda değişiklik" başlıklı 36. maddesinde; norm kadro fazlası okul yöneticisinin nasıl belirleneceğini ve norm kadro fazlası olanların ihtiyaç bulunan okullara nasıl atanacağını belirlemektedir.

İşte o madde;

"Yönetici norm kadrosunda değişiklik

MADDE 36 - (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.

(2) İlgili mevzuatında belirtilen yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olanlar, il içinde ilan edilecek durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına aynı yöneticilik görevi ile sınırlı olmak ve kalan görev sürelerini tamamlamak üzere yönetici olarak görevlendirilme isteğinde bulunabilir. Aynı eğitim kurumuna aynı yöneticilik görevi için birden fazla görevlendirilme isteği olması durumunda sırasıyla, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır. Eşitliğin devamı halinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir. Bu kapsamda başka eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemeyenler veya tercihlerine görevlendirilemeyenler, kalan yöneticilik görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlar. Bu konumda olanlardan kalan görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlamak istemeyenler ile diğer eğitim kurumlarında yönetici olarak görevlendirme isteğinde bulunmayanlar, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri halinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında açık norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır."

Sadece, Antalya İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro fazlası okul yöneticilerinin atanma duyurusuna çıkmıştır.

Öncelikle norm fazlası okul yöneticilerinin yer değiştirmesi yapıldıktan sonra "2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Ek Atama Duyurusuna" çıkılması gerekmektedir.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı; önce norm kadro fazlası yöneticilerin atanması şartıyla eğitim kurumlarına ilk defa yönetici ek atama duyurusuna çıkılarak atama yapılması ve uygulama birliği sağlanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermelidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber